Vegetarisk Panang
I dag skal det handle lidt om en skøn ret fra det asiatiske køkken, nemlig en Panang inspireret ret med kikærter, gulerødder og broccoli – en vegetarisk skøn ret! Jeg er generelt ret vild med thailandsk mad. Panang er en af klassikerne, som jeg altid vælger som take-away, på de travle dage. Jeg elsker simpelthen bare netop dén ret, så meget!
Vegetarisk Panang med kikærter og grønt
Men den går ikke hver gang, jeg har lyst til panang – det sker forholdsvis tit.. SÅ jeg har formået at lave min egen, der er stærkt inspireret af den oprindelige version – den er dog ofte med kød. Denne opskrift er en hurtig og nem vegetarversion af den thailandske panang karry, men her har jeg tilsat kikærter, broccoli og gulerod.
Læs også: Hvis du er glad for gryderetter med kikærter i, kan du også tage et kig på denne blomkålscurry opskrift eller min opskrift på kikærtegryde med græskar.
En nem opskrift på Panang uden kød
Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.
Du kan også prøve min version med kylling, som du finder lige her. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.
Hvis du er glad for retter med ris, kan du finde en masse inspiration på, hvordan du kan tilberede smagsfulde risretter med forskellige smagsvarianter.
Vegetarisk Panang karry
Ingredienser
- 4 stk gulerødder
- 1 stk broccoli
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 480 g kogte kikærter (svarende til 2 dåser)
- 600 ml grøntsagsboullion*
- 4 tsk rød karrypaste
- 3 tsk karry*
- 800 ml kokosmælk* (svarende til 2 dåser)
- 90 ml soyasauce*
- 45 g rørsukker* (3 spsk)
- 1 stk lime
- 5 stk kaffir limeblade
Tilbehør
- 300 g ris
- 60 g cashewnødder*
Noter
- Du kan også servere med nudler til og spise den som suppe.
- Obs! Kaffir lime kan findes på frokost i Asiatisk supermarkeder.
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og snit dem på langs.
- Bræk broccolien i små buketter – stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.
- Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry, løg og hvidløg. Når løgene begynder at tage farve, tilsættes gulerødder og broccoli. Svits et par minutter.
- Tilsæt herefter kokosmælk, bouillonvand, soya og evt. limebladene.
- Skyl kikærterne og tilsæt dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 15 minutter. Smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. Lad det yderlig simre i 5 minutter.
- Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede cashewnødder.