Annonce

Tomatsalsa – hjemmelavet salsa

Tomatsalsa

Tomatsalsa med agurk, peberfrugt eller persille – mulighederne er så mange for at lave en lækker salsa! Derfor kommer jeg her med en ret generel opskrift på tomatsalsa, hvor du kan tilføje lige præcis de grøntsager eller krydderier, som du elsker. 

Selvfølgelig passer denne tomatsalsa til nachos som ost passer på pizza – jeg tør næsten sige, det er en nødvendighed. Og du er sikkert allerede bekendt med den slags salsaer, som man køber på glas eller dåse. Men hvis du har lyst til at give det et skud, så synes jeg virkelig den hjemmelavede variant smager bedst. 

Tomatsalsa opskrift

Hjemmelavet tomatsalsa

Hjemmelavet tomatsalsa, kan også laves med fx agurk eller rød peberfrugt. Smag til med de krydderier du kan lide, fx persille, basilikum eller koriander.
4,41 fra 25 stemmer
Antal: 1 Stor skål
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hak tomaterne, rødløg og hvidløg og bland med de resterende ingredienser. Gør det gerne et stykke tid før servering, så salsaen kan trække lidt smag.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Ægte hjemmelavet tomatsalsa 

Før man kaster sig ud i at lave en salsa, er det godt at vide, hvad det egentlig er. Helt enkelt er salsa faktisk bare det spanske ord for ’sauce’. Det er altså en virkelig bred betegnelse og der findes rundt omkring i verden derfor også utallige slags salsaer. I argentina er det fx grøn salsa de spiser – også kendt som chimichurri.

I Danmark mener vi selvfølgelig for det meste bare en klassisk tomat-chili-dip, som vi kender den fra det mexicanske køkken. I Mexico kaldes det dog specifikt for salsa roja, salsa picante eller salsa cruda. Ja, kært barn har mange navne! Og der er også virkelig mange forskellige måder at lave den på. Det, du får her, er en nem og velsmagende tomatsalsa opskrift, som passer perfekt ind i det mexicanske køkken.

Tomatsalsa

Opskrift på velsmagende tomatsalsa uden sukker

Det problem, jeg har med den købte supermarkedssalsa, er at den er lidt for sød til min smag. Nok er de stærke, hvis man vælger den spicy variant, men der er også virkelig meget sukker i. Derfor er min opskrift uden sukker, da tomaterne har den perfekte sødme. Du kan dog altid vælge at smage til med lidt sukker, hvis du synes den er blevet for stærk eller for syrlig. 

En anden stor fordel ved at lave denne mexicanske dip selv, er at du kan lave den præcis som du ønsker. Prøv at tilføje rød peber, agurk, persille eller koriander – eller hvad med basilikum? Hvis du går efter en mere italiensk udgave, er det klart et oplagt valg. 

Salsa som tilbehør

Men hvis du er vild med det mexicanske køkken, kan jeg også kun anbefale denne mexicansk-inspireret burger med grillost, hvor sådan en lækker salsa roja passer perfekt. Eller en anden mexicansk klassiker, nemlig quesadillas med kylling, hvor du kan komme lidt af salsaen med når du tilbereder pandekagerne, så osten smelter.

Mange laver salsa ved først at koge eller bage grøntsager, men jeg elsker smagen af de friske grøntsager. Derfor skal tomaterne blot hakkes og blandes med de resterende ingredienser. Salsaen bliver kun bedre af at stå og trække i lang tid, så lav den hellere end gerne i god tid før servering. Hvis du opbevarer salsaen på køl, vil den også kunne holde sig i noget tid. 

Guacamole og tomatsalsa

Servér med salsa dip 

Salsa er selvfølgelig helt oplagt at servere til nachos og guacamole. Men det kan meget mere end det. Jeg elsker blandt andet at servere det til chili con carne og ris, hvor man netop kan spise lidt majschips og guacamole ved siden af. 

Dippen kan også serveres til forskellige quesadillas lavet med tortillas eller bruges som topping i tacos med oksekød og burritos eller serveres til din foretrukne mexicanske ret. 

Jeg laver også en gang imellem en mexi bowl, hvor jeg har ris i bunden, en masse forskellige grøntsager, lidt kød og så med guacamole og salsa på toppen med lidt nachos til.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments