Stegt lammefilet i ovn med tilbehør
Stegt lammefilet er en lækker og let måde at tilberede lammekød på. Det er en god måde at få smagfuld, saftigt og mørt kød. For at få det bedste resultat, skal du først stege den på varm pande, så den får smag fra stegeskorpen. Derefter steges den færdig i ovnen.
Når kødet er færdigt, skal det blot hvile lidt. Imens kan du klargøre tilbehør. Lammefilet kan også serveres med kartofler, salat, grøntsager eller andet tilbehør. Jeg deler i opskriften inspiration til lækkert tilbehør.
Opskrift på stegt lammefilet i ovn med krydderurter
For at stege lammefilet i ovnen skal du først pre-stege det på en pande i olie i omkring fem minutter, så det får en god stegeskorpe. Derefter skal du placere det i en ovnfast fad og stege det færdigt i ovnen. Jeg tilsætter her smør, rosmarin samt salt og peber, og steger den færdig i 10 minutter. også lidt krydderier og urter, så det får en god smag. Til sidst skal du blot lade stegen hvile i 10 minutter.
Stegt lammefilet med tilbehør
Ingredienser
Lammefilet
- 300 g lammefilet
- 15 g olivenolie*
- 20 g smør
- 2 kviste rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Stegte gulerødder
- 300 g gulerødder
- 3 kviste timian
- 15 g olivenolie*
- 15 g smør
- 50 g pinjekerner
- salt og friskkværnet peber
Pebersauce
- 1 portion pebersauce
Rosmarinkartofler
- 1 portion rosmarinkartofler
Fremgangsmåde
Lammefilet
- Tænd ovnen ved 180 grader, varmluft.
- Varm panden op ved høj varme. Kom 1 spsk olivenolie på panden, og læg lammefileten med fedtstiden nedad. Steg den i ca. 3 minutter. Vend fileten, skru ned for varmen, tilsæt smør samt rosmarinkviste, og steg lammefileten yderligere 1-2 minutter.
- Kom nu fileten i et ildfast fad med smør, rosmarin samt salt og peber, og steg den færdig i 10 minutter.
- Lad stegen hvile i 10 minutter.
Stegte gulerødder
- Skræl gulerødder, og halver dem. Hak timian fint.
- Varm panden op til medium varme. Tilsæt olivenolie, og kom gulerødder på med stegefladen nedad.
- Tilsæt smør, pinjekerner og timian. Vend det sammen og steg yderligere 2 minutter.
- Krydr med salt og peber.
Hvad skal kernetemperaturen på lammefilet være?
Kernetemperaturen på lammefilet skal være på omkring 58-60°C, for at det har en dejlig rosa farve.
Filet af lam er en skøn ret til nytår eller gæster
Filet af lam er en skøn ret, som er perfekt til nytår eller gæster. Det er let at tilberede og smager fantastisk. Det er også en god måde at imponere gæsterne på, da du med få ingredienser får den dejligste rosa steg.
Tilbehør til lammefilet
Lammefilet er et lækkert, fint og delikat kød, der passer godt sammen med en række forskellige grøntsager eller salater. Nogle af de mest almindelige grøntsager, som man kan servere til lammefilet, er kartofler, gulerødder, løg, grønne bønner, majs, aubergine og squash. Disse grøntsager kan tilberedes på mange forskellige måder, såsom stegt, bagt, kogt eller grillet. Du kan også kombinere flere af disse grøntsager og tilføje krydderier efter eget valg for at skabe en smagfuld og velsmagende ret.
Jeg kan særligt anbefale at lave de stegte gulerødder til og rosmarinkartofler samt en god pebersauce. Grønne salater eller andet kartoffeltilbehør er også muligt.
Hvilke saucer passer bedst til lammefilet?
Der er mange forskellige saucer, der passer godt til lammefilet.
En klassiker er en pebersauce, som giver en dejlig smag til kødet. En anden god mulighed er en bearnaisesauce. Hvis du ønsker en lidt mere kraftig smag, kan du prøve en sauce med rødvin.
Uanset hvilken sauce du vælger, vil det smage godt sammen med lammefilet.