Steak salat med bønner og estragondressing
En kombination af steak og estragon er næppe ringe. Specielt hvis det serveres med et godt glas vin til – ja, så går man sjældent galt i byen. Jeg er glad for den klassiske ret med pommes frites og bearnaise sauce, men den ligger også tungt.
Af samme årsag har jeg udskiftet nogle af ingredienserne og i stedet lavet en lækker steak salat. Estragonen får dog ikke lov at smutte fra retten – det samme gælder vinen.
Steak salat med estragonmayo
Fremgangsmåde
- Krydr bøfferne med lidt salt og peber og steg dem hårdt af på en meget varm pande, i ca. 3 minutter på hver side. Lad dem efterfølgende hvile i ca. 15 minutter på en tallerken, inden du skærer kødet i skiver.
- Halver cherrytomaterne.
- Snit salaten fint på langs.
- Kog bønnerne i let saltet vand i ca. 5 minutter – kom dem derefter i isvand, for at bevare sprødheden.
Opskrift på steak salat med bønner
Et godt glas vin hører sig stadig til. Selv på en helt almindelig hverdag, skal der være plads til et godt glas vin. Det er i min optik ikke kun noget, som høre weekenden til. Vin er for mig ikke ensbetydende med at gå hos vinhandleren hver gang, for at finde en god flaske jeg kan nyde til middagen. Smag og ikke pris, er altafgørende for mig.
Er du glad for de grønne bønner, vil du måske også kunne lide min supernemme bønnesalat med feta eller min opskrift på Salade Nicoise.
Salaten laves med en god rib-eye, men en cote du boeuf eller skiver fra en culottesteg kan også sagtens bruges.