Spaghetti i mascarponesauce med chorizo

Spaghetti i mascarponesauce med chorizo

Spaghetti i mascarponesauce med chorizoJeg elsker en lækker pastaret, særligt når den er lavet helt fra bunden af. Det er desværre ikke tilfældet her, men derfor skal I ikke snydes for en nem og snasket pastaret, der kan laves på under 30 minutter. Lyder det vel, helt dårligt? På en mandag, lyder det ihvertfald ikke dårligt herhjemme. Slet ikke, hvis der er rigeligt med parmesanost til.

Jeg sidder i skrivende stund, placeret solidt i sofaen med en kop kaffe. Go’ Morgen Danmark ruller over skærmet i tv’et og de viser hvordan du kan spare kalorier her op til julen. Fx med squashpasta – altså squash, som er kørt på en spiralizer så det ligner spaghetti. Det kan være lækkert med squashpasta, meeeeeen let’s face it – the real deal, aka. spaghetti er så meget bedre. Specielt i de retter, hvor pastaen rent faktisk spiller hovedrollen..

SPAGHETTI I MASCARPONESAUCE

Nok om squashspata, fordi det er jo slet ikke dét, at indlægget skal handle om i dag. Det skal selvfølgelig handle om den ‘ægte’ vare: pasta. Igår aftes stod den på en lækker omgang spaghetti med chorizo, aubergine og græskar. Vendt i en cremet tomatsauce med mascarpone. Opskriften minder meget om one pot pasta, og så alligevel ikke helt. Her har jeg nemlig svitset løg og chorizo af først, for at få lidt mere smag tilført retten.

Spaghetti i mascarponesauce med chorizo

PASTA MED GRÆSKAR

At komme græskar i retten, var ikke første indskydelse. Men retten kan variere i tusinder. Jeg havde en rest græskar, som skulle bruges op. Den kom derfor i retten. Men har du anden grønt du bedre kan lide eller har liggende – så i med dem. Denne version er derfor lidt atypisk og afspejler ikke ét bestemt køkken, men nærmere årstidens grøntsager.

FÅ OPSKRIFT PÅ SPAGHETTI I MASCARPONESAUCE MED CHORIZO:

5 fra 1 stemme
Spaghetti i mascarponesauce med chorizo
SPAGHETTI I MASCARPONESAUCE
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Aftensmad, Pasta
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g spaghetti
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 150 g chorizopølse
  • 1 dåse tomatpuré, 140 g
  • 1 stk løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 stk gulerødder
  • 1 stk aubergine
  • 200 g græskar
  • 7 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 100 g mascarpone
  • 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
  1. Hak løg, gulerødder, aubergine, græskar og chorizo i små tern. 

  2. I en stor gryde svitses løg, hvidløg og chorizo ved middelvarme, til løgene har taget farve.

  3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, gulerødder, aubergine, græskar, salt og vand. 

  4. Knæk spaghetti over på midten, og tilføj.

  5. Lad det hele simre i 15 minutter, til pastaen er ved at være færdig. Rør jævnligt.

  6. Lige inden servering, tilsættes mascarpone. Rør godt rundt, og tilsæt evt. 1 dl vand mere, hvis det er for tykt.

  7. Smag til med citronsaft og evt. ekstra salt.

  8. Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade.

  9. Velbekomme.

Del med en du holder af:

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
suppeman
Gæst

kan du lave gulasch suppe?

Anna
Gæst
Anna

Det ser vildt lækkert ud! Det skal på min must try-liste 😀

Spaghetti i mascarponesauce med chorizoJeg elsker en lækker pastaret, særligt når den er lavet helt fra bunden af. Det er desværre ikke tilfældet her, men derfor skal I ikke snydes for en nem og snasket pastaret, der kan laves på under 30 minutter. Lyder det vel, helt dårligt? På en mandag, lyder det ihvertfald ikke dårligt herhjemme. Slet ikke, hvis der er rigeligt med parmesanost til.

Jeg sidder i skrivende stund, placeret solidt i sofaen med en kop kaffe. Go’ Morgen Danmark ruller over skærmet i tv’et og de viser hvordan du kan spare kalorier her op til julen. Fx med squashpasta – altså squash, som er kørt på en spiralizer så det ligner spaghetti. Det kan være lækkert med squashpasta, meeeeeen let’s face it – the real deal, aka. spaghetti er så meget bedre. Specielt i de retter, hvor pastaen rent faktisk spiller hovedrollen..

SPAGHETTI I MASCARPONESAUCE

Nok om squashspata, fordi det er jo slet ikke dét, at indlægget skal handle om i dag. Det skal selvfølgelig handle om den ‘ægte’ vare: pasta. Igår aftes stod den på en lækker omgang spaghetti med chorizo, aubergine og græskar. Vendt i en cremet tomatsauce med mascarpone. Opskriften minder meget om one pot pasta, og så alligevel ikke helt. Her har jeg nemlig svitset løg og chorizo af først, for at få lidt mere smag tilført retten.

Spaghetti i mascarponesauce med chorizo

PASTA MED GRÆSKAR

At komme græskar i retten, var ikke første indskydelse. Men retten kan variere i tusinder. Jeg havde en rest græskar, som skulle bruges op. Den kom derfor i retten. Men har du anden grønt du bedre kan lide eller har liggende – så i med dem. Denne version er derfor lidt atypisk og afspejler ikke ét bestemt køkken, men nærmere årstidens grøntsager.

FÅ OPSKRIFT PÅ SPAGHETTI I MASCARPONESAUCE MED CHORIZO:

5 fra 1 stemme
Spaghetti i mascarponesauce med chorizo
SPAGHETTI I MASCARPONESAUCE
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Aftensmad, Pasta
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g spaghetti
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 150 g chorizopølse
  • 1 dåse tomatpuré, 140 g
  • 1 stk løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 stk gulerødder
  • 1 stk aubergine
  • 200 g græskar
  • 7 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 100 g mascarpone
  • 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
  1. Hak løg, gulerødder, aubergine, græskar og chorizo i små tern. 

  2. I en stor gryde svitses løg, hvidløg og chorizo ved middelvarme, til løgene har taget farve.

  3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, gulerødder, aubergine, græskar, salt og vand. 

  4. Knæk spaghetti over på midten, og tilføj.

  5. Lad det hele simre i 15 minutter, til pastaen er ved at være færdig. Rør jævnligt.

  6. Lige inden servering, tilsættes mascarpone. Rør godt rundt, og tilsæt evt. 1 dl vand mere, hvis det er for tykt.

  7. Smag til med citronsaft og evt. ekstra salt.

  8. Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade.

  9. Velbekomme.

Del med en du holder af:

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
suppeman
Gæst

kan du lave gulasch suppe?

Anna
Gæst
Anna

Det ser vildt lækkert ud! Det skal på min must try-liste 😀

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu