One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinatONE POT PASTA

Aftensmaden må gerne gå hurtigt i hverdagen nogle gange. Som de fleste mennesker, så er jeg også helt tosset med god mad. Jeg elsker at lave mad, men når dagene er lange med studie og arbejde, så er det rart med en ret, som nærmest kan passe sig selv og hvor der er mad på under 20 minutter. På sådanne dage, er denne ret altså guld værd!

Ved tilberedningsmetode ‘one pot pasta’ kommes alt i gryden på samme tid, så ingredienserne kan trække smag fra hinanden. Jeg er ret vild med idéen. Det er første gang jeg afprøver mig med metoden, og resultatet blev ret lækkert. Udover at det er utrolig nemt og ingen tid tager, så er smagen rigtig god. Tilmed anderledes, end når man tilbereder sauce og pasta hver for sig og til sidst vender sammen.

CREMET PASTA OPSKRIFT

I denne cremet one pot pasta opskrift har jeg brugt flødeost, for at den blev dejlig cremet. Vil du lave en lidt mindre fed version, kan du altid bruge en light-udgave. Når man tilføre enten fløde eller flødeost til retten, giver det noget til retten. Den bliver mere lækker og fyldig, så snyd ikke dig selv for ostecremen.

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

ONE POT PASTA MED KYLLING OG GRØNT

Af grønt har jeg brugt spinat, gulerod, tomat og champignon. Du kan komme alverdens grønt i retten – det er kun fantasien der sætter grænser. Det samme med pasta – jeg brugte skruer, fordi vi havde det liggende, selvom spaghetti ellers ville være min første prioritet. Men det er en smagssag. Har du noget bacon liggende, kan du altid komme det i – det er jeg sikker på vil være lækkert og tilføre endnu mere smag.

Ligeledes kan du vælge at lave retten vegetarisk ved at undlade kyllingen. Prøv også en version med chorizo her.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ CREMET PASTARET MED KYLLING OG SPINAT HER:

5 fra 1 stemme
One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat
ONE POT PASTA MED KYLLING
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Aftensmad, Pasta
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 500 g kyllingefilet
  • 500 g fuldkornspasta eller spaghetti
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 stk gulerødder
  • 1 god håndfuld friskhakket basilikum
  • 200 g champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 dåse tomatpuré, 140 g
  • 1 L vand
  • 200 g flødeost
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 dl parmesan til toppen
Sådan gør du
  1. Kyllingen snittes i tern. Det samme med løg og hvidløg. 

  2. Gulerødder og champignon skæres i fine skiver.

  3. Opvarm en stor gryde og svits løg og hvidløg til de er let gyldne. Og helt enkelt, som tilberedningsmetoden fint antyder, skal de resterende ingredienser i på én gang - også kyllingen. Dog ikke smøreost og spinat, som først skal tilsættes til sidst.

  4. Kog retten op og lad den simre i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt. Måske der skal tilsættes lidt ekstra vand - hold øje. 

  5. Tilsæt spinat og smøreosten lige før servering, så retten bliver dejlig cremet.

  6. Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade. 

  7. Velbekomme.

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

Del med en du holder af:

10
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Line Mathiesen.
Gæst
Line Mathiesen.

Kan den varmes igen dagen efter?

marialottes
Gæst

Jeg gjorde selv det, at jeg lagde resterne i et ildfast fad og bagte det i ovnen med ost på toppen. Det blev rigtig lækkert!
Har du en mikroovn, så tror jeg du kan genopvarme retten helt uden problemer

Line Mathiesen.
Gæst
Line Mathiesen.

Tak for hurtigt svar, det vil jeg prøve med resterne imorgen. Glæder mig meget til at prøve retten idag

marialottes
Gæst

Det glæder mig. Håber du kan lide det! Rigtig dejlig dag til dig også

Bettina Sheta
Gæst
Bettina Sheta

Skal kyllingen rå i ?

marialottes
Gæst

Ja

Emilie
Gæst
Emilie

Må man spørge hvilken smag smøreost du brugte? 🙂

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinatONE POT PASTA

Aftensmaden må gerne gå hurtigt i hverdagen nogle gange. Som de fleste mennesker, så er jeg også helt tosset med god mad. Jeg elsker at lave mad, men når dagene er lange med studie og arbejde, så er det rart med en ret, som nærmest kan passe sig selv og hvor der er mad på under 20 minutter. På sådanne dage, er denne ret altså guld værd!

Ved tilberedningsmetode ‘one pot pasta’ kommes alt i gryden på samme tid, så ingredienserne kan trække smag fra hinanden. Jeg er ret vild med idéen. Det er første gang jeg afprøver mig med metoden, og resultatet blev ret lækkert. Udover at det er utrolig nemt og ingen tid tager, så er smagen rigtig god. Tilmed anderledes, end når man tilbereder sauce og pasta hver for sig og til sidst vender sammen.

CREMET PASTA OPSKRIFT

I denne cremet one pot pasta opskrift har jeg brugt flødeost, for at den blev dejlig cremet. Vil du lave en lidt mindre fed version, kan du altid bruge en light-udgave. Når man tilføre enten fløde eller flødeost til retten, giver det noget til retten. Den bliver mere lækker og fyldig, så snyd ikke dig selv for ostecremen.

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

ONE POT PASTA MED KYLLING OG GRØNT

Af grønt har jeg brugt spinat, gulerod, tomat og champignon. Du kan komme alverdens grønt i retten – det er kun fantasien der sætter grænser. Det samme med pasta – jeg brugte skruer, fordi vi havde det liggende, selvom spaghetti ellers ville være min første prioritet. Men det er en smagssag. Har du noget bacon liggende, kan du altid komme det i – det er jeg sikker på vil være lækkert og tilføre endnu mere smag.

Ligeledes kan du vælge at lave retten vegetarisk ved at undlade kyllingen. Prøv også en version med chorizo her.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ CREMET PASTARET MED KYLLING OG SPINAT HER:

5 fra 1 stemme
One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat
ONE POT PASTA MED KYLLING
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Aftensmad, Pasta
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 500 g kyllingefilet
  • 500 g fuldkornspasta eller spaghetti
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 stk gulerødder
  • 1 god håndfuld friskhakket basilikum
  • 200 g champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 dåse tomatpuré, 140 g
  • 1 L vand
  • 200 g flødeost
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 dl parmesan til toppen
Sådan gør du
  1. Kyllingen snittes i tern. Det samme med løg og hvidløg. 

  2. Gulerødder og champignon skæres i fine skiver.

  3. Opvarm en stor gryde og svits løg og hvidløg til de er let gyldne. Og helt enkelt, som tilberedningsmetoden fint antyder, skal de resterende ingredienser i på én gang - også kyllingen. Dog ikke smøreost og spinat, som først skal tilsættes til sidst.

  4. Kog retten op og lad den simre i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt. Måske der skal tilsættes lidt ekstra vand - hold øje. 

  5. Tilsæt spinat og smøreosten lige før servering, så retten bliver dejlig cremet.

  6. Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade. 

  7. Velbekomme.

One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

Del med en du holder af:

10
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Line Mathiesen.
Gæst
Line Mathiesen.

Kan den varmes igen dagen efter?

marialottes
Gæst

Jeg gjorde selv det, at jeg lagde resterne i et ildfast fad og bagte det i ovnen med ost på toppen. Det blev rigtig lækkert!
Har du en mikroovn, så tror jeg du kan genopvarme retten helt uden problemer

Line Mathiesen.
Gæst
Line Mathiesen.

Tak for hurtigt svar, det vil jeg prøve med resterne imorgen. Glæder mig meget til at prøve retten idag

marialottes
Gæst

Det glæder mig. Håber du kan lide det! Rigtig dejlig dag til dig også

Bettina Sheta
Gæst
Bettina Sheta

Skal kyllingen rå i ?

marialottes
Gæst

Ja

Emilie
Gæst
Emilie

Må man spørge hvilken smag smøreost du brugte? 🙂

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu