Små nøddebunde med jordbærmousse

Disse små nøddebunde med jordbærmousse minder så meget om ‚Christianshavnerkagen‛ fra Lagkagehuset. Det er her jeg er blevet inspireret til at lave dem. De er bare så smukke at se på, men også en sand smagsoplevelse. De kan pyntes med friske bær, hakkede nødder eller et drys chokolade for et sidste touch.
Prøv denne nemme opskrift og imponer dine gæster med en skøn dessert, der smelter på tungen! Jeg håber du har lyst til at prøve dem.

Små nøddebunde med jordbærmousse
Ingredients
Nøddebunde
- 2 stk æggehvider
- 125 g sukker
- 125 g hasselnødder*
Jordbærmousse
- 200 g jordbær (gerne frosne)
- 1 stk husblas
- 35 g sukker
- ½ stk lime (skal og saft)
- 125 ml piskefløde
Desuden
- mørk chokolade (finthakket eller lavet til spåner)
Noter
Fremgangsmåde
Nøddebunde
- Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.
- Pisk æggehvider stive i en skål, og tilsæt sukker lidt af gangen når hviderne er hvide. Pisk videre til du har en luftig marengs – tager cirka 2-3 minutter på fuld hastighed med en elpisker.
- Hak hasselnødder fint i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem forsigtigt i din marengs med en dejskraber.
- Smør 6 muffins med lidt smør eller sprayfedt og fordel nøddemarengs heri. Bag dem i 25 minutter i midten af ovnen.
- Lad dem køle helt af.
Jordbærmousse
- Kog jordbær, sukker samt saften og skal fra en lime op i en lille gryde. Lad det småsimre i 10 minutter.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Blend jordbær med en stavblender til de næsten er purérede – der må gerne være lidt småstykker tilbage.
- Kom husblassen i den varme jordbærkompot og lad det smelte. Lad det køle af i 30 minutter på køkkenbordet i gryden.
- Pisk fløde til skum og vend med jordbærkompot. Kom på en sprøjtepose og læg den på køl i 2 timer til den har sat sig lidt.
- Klip hul i bunden af sprøjteposen og top med jordbærmoussen på nøddebundende. Top evt. med lidt finthakket chokolade/chokoladespåner eller friske bær.
Opskrift på små nøddebunde
Leder du efter en lækker dessert, der både er nem at lave og smager fantastisk? Disse små nøddebunde med jordbærmousse er den perfekte kombination af noget sødt, frisk og sprødt.
De små bunde laves med blendede hasselnødder (her kan du også bruge mandler), æggehvider og sukker, hvilket giver en let og luftig tekstur med en dejlig nøddeagtig smag. Jeg har før lavet sådan en mandelbund med hindbærskum, bare hvor det var én stor kage – det er også super lækkert.

Nemme nøddebunde med lækker jordbærmousse
Den luftige jordbærmousse giver en frisk og frugtig kontrast til de sprøde nøddebunde. Moussen laves nemt med friske eller frosne jordbær, fløde og lidt husblas, så den får en let og cremet konsistens. Når nøddebundene er bagt og afkølet, fordeles den lækre mousse ovenpå og du kan derefter toppe med alt fra forskellige friske bær til chokoladespåner eller nøddedrys.
De små nøddebunde er perfekt at servere for gæster, da de kan laves på forhånd og fordi de er portionsanrettet.
