Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Risalamande kage

Gå til opskrift Udskriv
Risalamande kage

En god afslutning på julemiddagen, kræver en dejlig dessert. I det fleste tilfælde spiser vi den klassiske risalamande, og den er altid god! Men nogle gange er det sjovt at videreudvikle lidt på det klassiske – og nogle vil måske mene, at man ikke skal pille for meget ved dem. Jeg forstår.

Min kæreste introducerede mig for idéen her med at lave en risalamande kage, og jeg var solgt med det samme. Vores dessert i år bliver derfor serveret lidt anderledes; portionanrettet, hvor den hele mandel er placeret i en af desserterne.

Læs også:
Er du ikke færdig med at julebage, kan du se nærmere på disse æbleskiver med kernemælk, pebernødder eller sprøde brunkager?

Risalamande kage

Risalamande kage

Opskrift på risalamande kage

Desserten er nem, og består af en portion risengrød, flødeskum, sukker og en god vanilje. Det som samler alle ingredienserne er husblas, som har fået lov at sætte sig i nogle forme – derfor står kagen så fint.

Det eneste denne kage faktisk kræver, er lidt ekstra ventetid. Dog har mit bud på desserten en fordel med sig, da du kan forberede desserten dagen før og spare tid, på selve dagen.

Jeg bruger en god vaniljestang og nok af den, så man kan se de fine små sorte vaniljekorn. Både på toppen og i bunden af kagen finder du marcipan. Marcipanen skal bages først, således at den får en sprødhed til den ellers cremede risalamande. Når marcipanen bages fremmer det desuden også smagen endnu mere – det er helt perfekt til den cremet risalamande.

Tip!
Et andet alternativ til desserten til juleaften eller julefrokosten du også kan se nærmere på er denne risalamande is!

Få opskrift på risalamande kage med mandelbund her:

Reklamelinks er markeret med*
Risalamande kage

Risalamande kage

Den dejligste hjemmelavede risalamande kage med mandelbund. En enkelt og nem og opskrift på en perfekt dessert til juleaften.
4.43 fra 7 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse1 t
Tilberedelse25 min
Ventetid4 t
I alt5 t 25 min

Ingredienser

Marcipanbunde

  • 500 g marcipan

Ris a la mande

  • 2 stk husblas
  • 1 stk vaniljestang*
  • 50 g sukker*
  • 600 g færdiglavet risengrød
  • 400 ml fløde
  • 150 g smuttede mandler*

Tilbehør

  • 100 g marcipan
  • 300 g kirsebærsauce
  • 1 stk mandel

Køkkenudstyr

  • Metaludstikker* D = 8 cm

Noter

TIP: Desserten smager også helt vidunderligt dagen efter.

Fremgangsmåde

Marcipanbunde

  • Tænd ovnen på 175°, varmluft.
  • Rul marcipanen ud i 0,5 cm tykkelse. Udstik med metaludstikkerne. 
  • Den revede marcipan, skal drysses på desserten inden servering, og du kan derfor bage dette, sammen med med bundende. 
  • Bag bunde og drys ved 175°, i 15 minutter. Hold øje, de skal være gyldne. Lad dem afkøle. 
  • Bag også yderligere 100 g revet marcipan med, som skal bruges senere til pynt.

Ris a la mande

  • Læg husblas i blød i koldt vand, i 10 minutter. Hæld herefter vandet fra, og pres det resterende ud af husblassen. 
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blande med kornene.
  • Tag fløden, og gem 50 ml. De 350 ml fløde piskes, til let skum. 
  • Vend flødeskum med risengrød, sukker, vaniljesukker og de smuttede hakkede mandler. 
  • Varm det resterende fløde op i en lille gryde, tilsæt husblasen og lad den smelte. Rør det sammen med risalamande. 
  • Kom de bagte marcipanbunde i bunden af metaludstikkerne. Hæld risalamande ned i formene. Overtræk dem med film og sæt dem på køl i ca. fire timer, eller til de har sat sig fuldstændig. HUSK: Kom kom en mandel i én af desserterne. 
  • Efter fire timer, fjernes filmen. Brug en kniv til at skære rundt i kanten af formen, til massen slipper. 
  • Træk ringene af og placer på tallerken.
  • Top med kirsebærsauce og drys med groftrevet bagt marcipan. 
Udskriv opskrift
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Risalamande kage med kirsebærsauce og marcipan

Lad mig præsentere dig for en ny dessert, nemlig risalamande kage. Vi fastholder traditionen om at spise den dejlige juledessert, men vi ænder lidt på dens udseende og tilføjer lidt marcipan hist og her. Så længe smagen stadig er den samme, tænker jeg ikke det gør noget.

Kagen her er slet ikke avanceret, selvom den måske kunne se sådan ud. Den skal nemlig laves på næsten samme måde, som den klassiske risalamande med en forkogt portion risengrød, god fløde, grofthakket smuttede mandler og vanilje i.

Til sidst er den naturligvis overhældt med en hjemmelavet kirsebærsauce. Så bliver det ikke mere julet. NU er julemiddagen reddet! Rigtig glædelig jul.

En moderne risdessert med marcipan til jul

Den klassisk risalamande opskrift er udskiftet, og desserten vil jeg nu mere betragte som en risalamande kage.

Egentlig synes jeg man kan spise den dejlige dessert året rundt, men den gør sig nu dejligt gældende til jul. Og skal du servere desserten til jul, så husk at komme en mandel i én af kagerne.

Risalamande kage
Kategorier - Søde sager
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

vaniljecreme og frugtsalat med flødeskum og æggesnaps

Frugtsalat med råcreme

Rabarbertrifli opskrift med billede

Rabarbertrifli med makroner og flødeskum

Rugbrødslagkage med kaffeganache

Rugbrødslagkage med kaffeganache

Romkugler lavet på en kagerest og kokos

Romkugler

klassiske pandekage opskrift

Klassiske pandekager – grundopskrift

Tilbehør til koldskål

Hjemmelavet koldskål

kage med øl

Ølkage

Risengrød med kanelsukker

Risengrød og guide til forskellige tilberedninger

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK