Ravioli med svampe
De her hjemmelavede ravioli med svampe er HELT vidunderlige. Jeg synes de smager SÅ fantastisk, og ser så fine ud. De er ret nemme at lave og fulde af smag fra de skønne svampe.
Jeg elsker at lave hjemmelavet pasta og især ravioli. Der er bare noget så tilfredsstillende ved at sætte tænderne i en fyldt pasta, som er lavet fra bunden. Jeg veklser fyldet meget, men i dag er det altså svampe ravioli, der er i fokus. En perfekt efterårsret.
Hjemmelavet ravioli med svampe
For at lave hjemmelavet ravioli skal man selvfølgelig bruge en pastadej. Jeg bruger altid denne samme hjemmelavet pastadej til pastaplader. Til opskriften på svampe ravioli skal du kun bruge en halv portion pastadej, men jeg kan anbefale at lave en hel portion, da man kan fryse dejen ned og gemme til andre gode pastaretter med hjemmelavet pasta.
Hvis du ikke har prøvet at lave ravioli før, eller lige skal have teknikken helt på plads, så kan du se i videoen under opskriften, hvordan jeg kommer svampefyld i, samler dem og udstikker dem.
Inspiration til andet fyld: Ravioli med ricotta og basilikum.
Opskrift på svampefyld til ravioli
I mine ravioli med svampe har jeg brugt tragtkantareller til at lave fyldet. Jeg har nemlig fundet nogle skønne tragtkantareller i skoven her i efteråret, og hvis du selv vil på jagt, kan du læse mere her i min svampeguide, hvor man finder de forskellige typer svampe.
Du kan også sagtens bruge blandede svampe eller champignoner fra supermarkedet.
Udover svampe bruger jeg lidt daggammelt brød, æggeblommer og creme fraiche til fyldet, så de ikke smager for intenst af svampe og så fyldet får en cremet tekstur.
Ravioli med svampe
Ingredienser
Pastadej
- 2 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 300 g hvedemel
- 1 tsk flagesalt
Svampefyld
- 300 g blandede svampe
- 30 g smør
- 15 g olivenolie*
- 2 kviste frisk estragon
- 30 g daggammelt brød
- 30 g creme fraiche 18 %
- 2 stk æggeblommer
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Pastadej
- Lav din pastadej klar 1-1,5 time før brug – følg denne fremgangsmåde.
Svampefyld
- Rens svampe og steg dem i halvdelen af smørret og olivenolien på en meget varm pande i ca. 2 minutter. Væsken der vil komme fra svampe skal sigtes over i en lille beholder og bruges senere. Kom svampene tilbage på panden.
- Skær skorpen af brødet.
- Tag 1/4 af de stegte svampe (lad resten af svampene blive på panden), og hak sammen med det daggamle brød samt estragon. Rør det sammen med creme fraiche og æggeblommer. Smag til med salt og peber.
Fyldte raviolier med svampe
- Rul 4 pastaplader så de bliver ca. 30 x 10 cm. Jeg kører mine plader på næstsidste niveau på pastamaskinen.
- Fordel svampefyldet på 2 af pastapladerne, med ca. 8 teskefulde på hver plade med mellemrum imellem.
- Kom de resterende 2 plader ovenpå fyldet. Tryk nu forsigtigt med hænderne de to pastaplader sammen rundt om fyldet.
- Udstik i alt 16 ravioliere med en udstikker (et lille glas kan bruges) der er en smule større, så der kommer en lille kant. Se gerne videoen nedenfor, så du kan se hvordan det laves.
- Kog raviolierne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, og kom dem over på panden sammen med de resterende svampe, tilsæt resten af smørret og væsken fra svampene. Rør det hele sammen i 1-2 minutter og smag til med salt og peber.
Flere opskrifter med svampe
Jeg knuselsker svampe, og jeg elsker efteråret endnu mere med hver svampe opskrift jeg spiser. Jeg bruger især svampe i det italienske køkken og har fx lavet en svamperagout, som jeg serverer med pasta pappardelle. Du kan også prøve min svamperisotto, som ligeledes er lækker, italiensk og utrolig cremet.
Skal det være mere dansk, kan jeg også anbefale min svampetærte, som udover at smage godt også ser sindssygt indbydende ud. Ligesom ravioli med svampe.