Pasta med tomatsauce
I dag kommer der endnu en nem pastaret, nemlig pasta med tomatsauce, som kan laves til hverdag på selv de travleste aftener. Idéen er lidt at den skal erstatte pasta med ketchup, som er den helt klassiske for mange.
Og undskyld på forhånd, det her er kærligt ment, pasta med ketchup er en ret især mange mænd kender rigtig godt fra SU-tiden. Jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at jeg også har spist et par portioner pasta med ketchup ind i mellem for en hurtig løsning dengang. Men nu skal den altså opgraderes med en tomatsauce, så det er slut med en kedelig portion pasta.
Pasta med tomatsauce
Ingredienser
- 500 g pastaskruer
- 500 g tomatsauce
- salt og friskkværnet peber
- Parmesan
- 2 kviste frisk oregano
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra gryden, men gem gerne 0,5-1 dl af kogevandet i en kop.
- Tilsæt tomatsauce til pastaen i gryden og tilsæt kogevandet lidt efter lidt, for at jævne pastaretten mere så den bliver cremet.
- Smag til med lidt ekstra sukker, salt samt friskkværnet peber.
- Servér med en god mængde parmesanost og frisk oregano.
Pasta med med hjemmelavet tomatsauce
Italiensk madlavning er allerbedst, når det er helt simpelt. Og det må man i den grad sige, at den her ret er. Det er en enkel og nem pastaret vendt i hjemmelavet tomatsauce med parmesan på toppen. Og bare rolig, saucen er super nem – den kan laves på 5 min.
Du kan bruge lige den type pasta, du har lyst til. Jeg har her brugt pastaskruer, eller fusilli, som de kaldes i Italien. Fusilli passer nemlig godt til denne tomatsauce, der blendes fint og ikke er så tung. I stedet for skruer, kan du også fx lave fettuccine fra bunden ved at følge min grundopskrift på hjemmelavet pasta. Der viser jeg dig, hvordan du rigtig nemt selv kan lave pasta – med og uden maskine. I en simpel pastaret er det nemlig altid lækkert med pasta af god kvalitet. Så kræver retten dog en del mere tid, så gem fettucine med tomat til de ikke så travle aftener.
Lav en nem aftensmad med denne opskrift på pasta med tomat sovs og mozzarella
Opskriftens force er selvfølgelig, at den er så lynhurtig at lave til aftensmad, men den er altså også lækker. Man går ikke på kompromis med smag eller kvalitet her. Samtidig er det også en meget budget-venlig ret, da du sådan set bare skal bruge pasta og tomatsauce.
Hvis du synes det er nemmere, kan du også godt købe en tomatsauce i supermarkedet. Har du 5 minutter ekstra, er det dog oplagt at prøve min tomatsauce – du har højst sandsynligt også ingredienser allerede.
Min opskrift pasta med hjemmelavet tomatsauce egner sig også perfekt til at bruge til bagt pasta. Her vender du kogt pasta sammen med saucen og gratinerer det med mozzarella i ovnen, så det er endnu en nem ret. Særligt i hverdagen, hvor overskuddet til madlavningen ikke er på sit højeste.
I en travl hverdag kan du også lave en stor portion pasta med tomatsauce til den ene dag og så trylle resterne om til en omgang bagt pasta den næste dag. Så slår du to fluer med et smæk og får nem aftensmad begge dage. NEMT!
Gode ingredienser du kan bruge til at opgradere din tomatsauce med
- Fløde: Vend 1 dl fløde med rundt i tomatsaucen, og du får en endnu mere cremet pastaret. Kan varmt anbefales!
- Laks: Røget laks kan tilsættes sammen med tomatsaucen og røres godt rundt. Et nemt lille twist, som giver masser af smag.
- Spinat: Vend et par håndfulde spinat i sammen med tomatsaucen for at få lidt ekstra grønt.
- Friske tomater: Det er oplagt at lave tomatsauce pasta med friske tomater. Du kan enten tilføje friske tomater til tomatsaucen, eller du kan lave tomatsaucen udelukkende på friske tomater, som koges lidt ind. Så får du en mere chunky tomatsauce.
- Oliven: Tilføj oliven til tomatsaucen lige inden servering eller top retten med oliven. Det ser indbydende ud og passer rigtig godt til enhver simpel pasta i tomatsauce.
- Bacon eller chorizo: En hurtig upgrade er at stege lidt bacon eller chorizo på panden og tilsætte det til tomatsaucen. Ellers kan du tage et kig på min nemme pastaret med chorizo, hvor alt kommes i en gryde.
- Grøntsager: Aubergine, svampe, squash – hvad end du nu har liggende, kan også steges på panden og tilsættes. Hvis du er vild med græskar kan du også lave en lækker pastaret med det.
- Kylling: Har du noget plukket kylling tilovers kan det bruges, eller du kan lave fx en one pot pasta med kylling. Det er også en super simpel og nem pastaret, hvor (som navnet spoiler) hele molevitten koges i en gryde.