Pasta med rødløg, rucola og brødkrummer
Pasta med rødløg, rucola og ristet brød er en vidunderlig kombination. Du får det søde fra de stegte rødløg der bliver helt karamelliserede når de tilberedes på den måde. Det bitre og lidt stærke kommer fra den friske rucola og til sidst får du noget sprødt fra brødkrummerne.
Sådan en portion pasta her er helt perfekt til aftensmaden på dage hvor du kun vil bruge maks 20 minutter i køkkenet. Det er nemlig en nem og hurtig ret. Karamelliserede rødløg smager bare SÅ godt! Jeg elsker at bruge dem i alt fra pastaretter, tærter, på pizza eller i sandwich, burger eller bare på et stykke ristet brød.
Pasta med rødløg, rucola og brødkrummer
Til opskriften bruger jeg frisk hjemmelavet pasta, som jeg laver fra bunden og kører i min pastamaskinen. Du kan også sagtens købe en færdiglavet pakke.
Brødkrummerne er så gode på retten, da de tilfører det sprøde element. Det er desuden en helt vildt genial måde at bruge sine brødrester på. Daggammelt brød egner sig nemlig perfekt til at blive stegt på panden eller bagt i ovnen, så du kan få glæde af brødet endnu engang. Prøv det! Ellers kan du også sagtens købe nogle brødcroutoner og hakke fint.
De karamelliserede rødløg laver jeg på panden, og det er super nemt. Du kan med fordel lave dobbelt portion og bruge til fx disse bruschetta med feta og rødløg en af de andre dage. Og så er det jo endnu en oplagt måde, hvorpå du kan bruge det daggamle brød.
Læs også: Burger med gedeost og karamelliserede rødløg eller Tærte med gedeost, karamelliserede rødløg og spinat.
Hvis du bedre kan lide fx grønkål, spinat eller palmekål kan du også bruge det i retten i stedet for rucola. Men rucola bidrager med dens bitterhed, hvilket går godt sammen med de søde rødløg.
Opskriften på pasta med karamelliserede løg får du her:
Pasta med rødløg, rucola og sprødt brød
Ingredienser
Karamelliserede løg
- 2 stk rødløg
- 15 g smør (1 spsk)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
Brødkrummer
- ½ skive daggammelt brød
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- ½ tsk flagesalt
Pasta med rødløg, rucola og brødkrummer
- 300 g frisk pasta
- 75 g rucola
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Snit rødløget så fint som muligt, og steg det i smør og olivenolie i ca. 10-12 minutter, indtil det er mørt og karamelliseret.
- Smuldr brødet til små krummer, og rist dem en pande, i lidt olivenolie med salt, indtil de er gyldne og sprøde.
- Kog pastaen i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
- Sigt kogevandet fra pastaen, men behold ca. 1 dl.
- Vend de stegte rødløg, rucola samt halvdelen af brødkrummer i pasta og rør det rundt i ca. 1 minut.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Servér med resten af brødkrummerne på toppen af pastaretten.
Nemme opskrifter på pastaretter
Hvis du vil prøve flere opskrifter på nemme pastaretter, som kan laves til aftensmad på travle hverdage, så kan jeg også anbefale dig at prøve en nem pasta pesto eller pasta pomodoro med burrata.
Se også: Alle mine pastaopskrifter.
Hvis du har lyst, er du velkommen til at følge med på min Instagram profil, hvor jeg dagligt deler en masse madinspiration på nem og god hverdagsmad!