Mini foccaciabrød med mozzarella og tomat
Mini foccacia brød, eller måske ikke så små alligevel? Nok nærmere svarende til de mellem foccacia brød/pizza man kan få hos bageren, med enten skinke eller pepporoni på.
Det er efterhånden længe siden, at jeg har købt sådan én. Da jeg var yngre købte jeg indimellem sådan en med på vejen – jeg synes altid, at de ser så sprøde og indbydende ud.
Mini foccacia med ost og tomat
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3,5 dl vand
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk rørsukker*
- 1 spsk olivenolie*
- 350 g Tipo 00 hvedemel
- 175 g manitoba hvedemel
Fyld
- olivenolie*
- 2 dl revet mozzarella
- 15 stk cherrytomater
- 5 kviste frisk timian
- flagesalt
Serveringsforslag
- 50 g rucola
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Dej
- Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt, sukker og olie. Jeg brugte min røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft eller en elpisker.
- Rør melet i og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord og del portionen i seks. Ælt dem hver især og rul dem ud til små focacciabunde. Løft bundende over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fyld
- Pensl foccaciabundene med olivenolie og drys med revet mozzarella.
- Skær cherrytomaterne i skiver og kom dem på bundende.
- Drys med frisk timian, salt og lidt ekstra olivenolie.
- Bag brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden og bunden sprød.
- Top med frisk ruccola og evt. mere olivenolie.
Opskrift på mini foccacia brød til madpakken
Jeg fik lyst til selv at prøve mig frem med en simpel udgave af små foccacia – med tomat, timian og mozzarella. De er både gode til din egen, eller børnenes madpakke.
De her mini foccaciaer kan også blot spises, som de er – måske med lidt ekstra fyld på, fx serranoskike. Opskriften er meget simpel, og du kan bruge den som den er eller lade dig inspirere til mere fyld.
OBS! Vil du hellere have et brød, kan du enten prøve denne opskrift på stort foccaciabrød eller blot fordele hele din dej i en bradepande, hvor du trykker dejen godt ud, så den er jævnt fordelt. Fremgangsmåden er stadig den samme.