Kartofler med fetasauce og estragon

Kartofler med fetasauce

Denne her opskrift er lidt anderledes, men til gengæld virkelig lækker! Her får du en skøn ret der består af kartofler vendt i en delikat fetasauce. Fetasaucen er super nem at lave og du kan med fordel bruge den til andre retter, som fx en helstegt kylling eller et bagt stykke fisk.

Den lune servering her med kogte kartofler i fetasaucen er desuden formidabel til mange retter, særligt kødudskæringer. Den fungere også godt med et stykke brød til. Se med i bunden af indlægget, hvor jeg kommer med nogle forslag.

Lækker cremet fetasauce til kartofler

Denne her fetasauce er virkelig nem at lave. Du skal blot bringe en smule fløde i kog og derefter tilsætter du feta i en gryde. De to ingredienser blendes godt sammen til du har en glat sauce. Hvis du ønsker at den bliver lidt mere tyk i konsistensen, kan du tilsætte mere feta. Det gør at det bliver mere cremet og mindre flydende.

Læs også: Cremet fetadip til ovnkartofler eller græske frikadeller med feta.

Kogte kartofler i fetasauce

Opskrift på kogte kartofler med fetasauce og estragon

Opskriften på den lune kartoffelservering med fetasauce er lavet på under 30 minutter. Kartoflerne skal blot koges med skræl på, derefter skæres i mindre mundrette stykker og til sidst anrettes i en dyb skål.

Når fetasaucen er færdig hældes den i skålen med kartoflerne. Her kan du selv vælge om du vil hælde saucen ud over kartoflerne, eller gøre som anvist på billederne.

Jeg hakker lidt frisk estragon, som jeg drysser på toppen af retten. Feta, kartofler og estragon er nemlig et godt smagsmatch. Jeg håber du har lyst til at prøve retten. Der er nok til to personer, men hvis I er flere kan du med fordel fordoble mængderne. Velbekomme!

Kogte kartofler i fetasauce

Kartofler med fetasauce og estragon

Kartofler med fetasauce og estragon er en lidt anderledes, men lækker ret med kogte små kartofler, der er vendt i en sauce med feta. God servering til fx fisk eller kylling.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 300 g kartofler
  • 200 ml fløde
  • 50 g feta
  • ¼ bundt frisk estragon
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kog kartoflerne i saltet vand, til de er færdige, ca. 15 minutter.
  • Kom fløden i en lille gryde og bring det til kogepunket. Tag gryden fra varmen og tilsæt fetaen. Blend til en glat creme og smag til med salt og peber.
  • Halver kartoflerne og kom dem i en skål. Hæld den lune fetacreme ved, og top med grofthakket estragon.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Serveringsforslag til kartofler i fetasauce

Kartofler med fetasauce er god til fx Cote du Boeuf sammen med en simpel grøn salat til. En helstegt kylling vil også være vidunderlig til.

Kartofler med fetasauce og estragon
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments