Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Rabarber

Rabarber er en skøn og syrlig grøntsag. Selvom den ofte ses brugt i bagværk og søde sager, så er den faktisk klassificeret som grøntsag. For mig er rabarberen en fantastisk tilføjelse til både morgenmad, eftermiddagskaffe og dessert – og så kan sommeren jo ikke passere, uden at man byder sig selv på omgang søde sager, fx rabarbertærte, rabarberkage eller rabarbercrumble. Er man så heldig at have rabarber i haven – eller have forældre der gør og glædeligt deler ud, så er der en masse opskrifter, du bør prøve, når det endelig er rabarbersæson.

Pandekager med iskugle

Pandekager med is og bagte rabarber

Pink rabarber lemonade drink

Rabarber lemonade

ingredienser til bagte rabarber

Bagte rabarber med vanilje

Salat med råmarinerede rabarber

Salat med rabarber

opskrift på råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber med vanilje

hurtige Rabarberhorn

Rabarberhorn

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

verdens bedste rabarkage opskrift

Rabarberkage med marcipan og vanilje

Rabarbergrød med vanilje

Rabarbergrød med vaniljeskum

Rabarbercrumble med marcipan-1

Rabarbercrumble med marcipan og mandler

Rabarbermazarin tærte med sirup

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertrifli opskrift med billede

Rabarbertrifli med makroner og flødeskum

1 2 Næste »

Opskrifter med rabarber

Jeg er svært glad for den syrlige smag og friske duft, som rabarberen har, og smagen er naturligvis genial i kombination med sukker. Jeg elsker især at lave rabarberkompot, da det kan bruges til meget. Den er genial til topping på morgenmad, hvad enten du er til skyr, havregrød eller chiagrød. Rabarberkompot kan også nemt trylles om til rabarbertrifli, som kan serveres som dessert. Du kan også sagtens bruge sådan en omgang kompot i det salte køkken, fx som tilbehør til kylling, kalv eller fisk. Du finder også opskrifter på diverse bagværk med rabarber lige her nedenfor, da rabarber gør sig godt i muffins, tærte og kage. Så det er blot om at gå på opdagelse i de skønne opskrifter.

Om rabarber

Når du spiser rabarber, skal du dog være opmærksom på grøntsagens høje indhold af oxalsyre, som kan forhindre kroppens optagelse af calcium og være ubehageligt på tænderne. Jo senere hen på sæsonen man kommer, jo mere oxalsyre er der også i de røde stængler, så det er en god idé at nøjes med at spise rabarber fra starten af sæsonen til midsommer.

Allerede tilbage i starten af 1800-tallet har man her i Danmark brugt rabarber til at lave rødgrød og rabarberkompot – sidstnævnte finder du opskriften på, her på hjemmesiden. Utroligt at så gamle retter stadig er populære, men det smager jo bare så godt. Og sådan en kompot med rabarber kan bruge i både det salte og søde køkken.

Hvornår er rabarber i sæson?

Rabarber er i sæson fra maj til oktober.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Maj 16

Open
Reklame 🥔 Cremet kartoffelsalat a la forår, skal der til, nu hvor temperaturen stiger. Ih hvor jeg elsker en god hjemmelavet kartoffelsalat, og i denne opskrift sætter jeg fokus på foråret med ærter, radiser og selvfølgelig lækre økologiske kartofler fra @groenbalance_official 💛

Opskrift kommer her, 4 personer: 
🥔750 g kartofler (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🥔80 g mayonnaise
🥔200 g creme fraiche 18%
🥔1 bundt purløg, finthakket
🥔6 radiser, skåret i skiver
🥔12 ærtebælge, pillet
🥔Salt og friskkværnet peber

Skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem herefter afkøle.
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche. Tilsæt purløg og smag til med salt og peber. 
Kom de afkølede kartoflerne i en skål med radiser og friske ærter. Vend forsigtigt alle i ingredienserne sammen. 
Kom kartoffelsalaten i en skål og pynt gerne med lidt mere purløg og ærter. 
Velbekomme! 
.

.

#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #kartoffelsalat #kartoffelsalatmedærter #kartoffelsalatmedradiser #sommersalat #sommermad #madblogger #marialottesdk #deldinmad #madpakkeideer #kartofler #kartoffelopskrift #ærter #radiser

marialottesdk

View

Maj 14

Open
Sprøde, knasende ostevafler 🧀🧇 De her vafler er SÅ lækre med fyld på: Jeg kan anbefale rucola, tomat, burrata og en god balsamicoglace. Men de er også lækre med fx skinke, spejlæg eller bacon. Eller de kan bruges som en sandwich med humus og grøntsager i 🌱

Find opskriften på marialottes.dk. 

PS. Har I også sådan et gammelt Tefal-jern her i familien? Det er min mor der ejer det her, som er over 30 år gammelt! 🤣🙊
.
.
.
#vaffel #ostevafler #vaflermedost #sprødeostevafler #sprødevafler #frokostvafler #marialottesdk #marialottes

marialottesdk

View

Maj 8

Open
En lynhurtig god quinoasalat med kikærter, som jeg lige har lyst til at dele med jer 🥗🥬 Husk at gem den, den er nemlig så god til froskost, aftensmad, til madpakken eller en lille picnic-tur 🌳🌼🐰

Det skal du bruge, 4 personer: 
200 g quinoa
1 dåse kikærter
½ stk agurk
50 g oliven
1 håndfuld friske koriander (eller bredbladet persille)
50 g feta

Tahindressing
60 g lys tahin
½ stk citron (saften)
1 fed hvidløg
1 spsk akaciehonning
salt og friskkværnet peber

1. Kog quinoa efter pakkens anvisning. Lad dem afkøle. 
2. Dræn kikærter og skyl dem godt. 
3. Skær agurk og oliven i mindre tern. Finhak koriander. 
4. Kom alle ingredienser i en skål. 
5. Dressing: Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres et fed hvidløg i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 
6. Smag dressingen til med honning, salt samt friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft eller efter behov.
7. Vend dressingen sammen med alle ingredienserne.
.
.
.
#quinoasalat #nemsalat #hverdagsmad #frokostsalat #nemsalat #hurtigmad #deldinmad #marialottesdk #madblogger #madplan #gørdetnemt #økologi #sundsalat #sundhed #proteiner #kikærter

marialottesdk

View

Maj 6

Open
Reklame 🍋 Sommeren er over os, og det er Løgismose koldskålen fra @nettodk også! Denne her (mormor)koldskål er på min top 3-favoritter, lige så længe jeg husker. Og jeg elsker at erstatte kammerjunkerere med bær og ✨koldskålscrunch✨ Har du prøvet det? Ellers KÆMPE anbefaling herfra! Hvad kommer du på?

Husk at gemme opskriften 🔖 

Crunch til 4 personer:
* 2 dl havregryn
* 1 dl mandler, grofthakket
* 2 spsk sirup
* 1 tsk vaniljesukker
* 1 nip salt
* 40 g smør, til stegning

1. Rør havregryn, mandler, sirup, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
2. Varm en pande op ved middel varme, kom smør på og lad det smelte. Tilsæt blandingen og rør det jævnligt i 5 minutter til det er lettere gyldent - pas på det ikke brænder på. 
3. Fordel på bageplade, beklædt med bagepapir. Lad det afkøle.
4. Anret koldskål i en skål og top med friske bær og koldskålscrunch. 
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #koldskål #Løgismosekoldskål #mormorkoldskål #sommerdessert #dessert #friskebær

marialottesdk

View

Apr 30

Open
Hurtigt & nemt ostebrød á la stop madspild 🍞 Forvandl et tørt og kedeligt brød til et lækkert brød med ost, hvidløgssmør og urter. Perfekt til sommermad, grillmad, tapas eller salater. 

Opskriften er på marialottes.dk (link i bio). Søg ‘ostebrød’ og det kommer frem. 
.
.
.
#ostebrød #osteopskrift #mad #marialottesdk #deldinmad #madblogger #stopmadspild #mindremadspild #madspild #stopspildafmad

marialottesdk

View

Apr 28

Open
Reklame 🥣🌱 Professorens grønne grød - min version. Denne her skål af grøn kærlighed er blevet en morgenmadsfavorit hos mig. Du kender nok professorens grønne grød, men den er altså ikke helt min kop te. Så nu har jeg lavet min egen version og brugt en masse grønt, gode fedtstoffer og sukkerfri mandeldrik fra @groenbalance_official 🙏🏼💚

Husk at gem opskriften 🔖 

Opskrift kommer her, til 1 stor portion: 
💚1/2 avocado
💚1/2 æble
💚1 banan
💚2 kugler frossen spinat
💚1/2 dl frosne edamamebønner
💚1 dl frossen blomkålsris
💚1/2 citron, saften
💚1 lille håndfuld pekannødder eller valnødder
💚2,5 dl sukkerfri mandeldrik (kan købes i MENY, SPAR, Min Købmand). 

1. Kom alle ingredienser I en blender. Blend til en cremet “grød”. 
2. Hæld i en skål og top med fx granola og bær.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #grøngrød #professorensgrønnegrød #sundmorgenmad #grønstart #grønsmoothie #grøngrød #smoothiebowl #grøntsager #mandeldrik
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required