Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Granatæble

Granatæblekerner er fantastiske at anvende i alle mulige slags opskrifter. De små, rubinrøde kerner, man finder inde i granatæblet er nemlig fuld af smag og kan samtidig være med til at tilføje et skønt udtryk til en ret.

Et granatæble er ca. på størrelse med et æble, men den yderste skal er giftig, så det er kun kernerne man spiser. At det hedder et granatæble skyldes netop, at det er de små kerner man spiser. Det latinske ord ’Granatum’ betyder nemlig ’mange korn’ – så det er altså et æble fyldt med korn, hvilket jo giver mening!

Salat med falafler

Falafelsalat med yoghurt-hvidløgsdressing og couscous

Grønkålssalat med fennikel og kakifrugt

Julesalat med kakifrugt, grønkål og nødder

grillede lammespyd

Lammespyd med chimichurri og bulgursalat

auberginesalat opskrift

Auberginesalat med feta, granatæble og koriander

spidskålssalat med appelsin og granatæble

Spidskålssalat med appelsin, mandler og granatæble

Blomkålscouscous

Blomkålscouscous med granatæble, persille og cashewnødder

Marokkansk appelsinsalat med mynte

Appelsinsalat med granatæble og myntesukker

Salat med granatæblekerner

Salat med granatæble og avocado

Quinoasalat med avocado

Quinoasalat med avocado, spidskål og feta

Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin og granatæble

Fyldt græskar opskrift

Fyldt græskar med quinoa

Fennikelsalat med granatæble

Fennikelsalat med appelsin og granatæble

1 2 Næste »

Opskrifter med granatæble

Jeg må indrømme, at jeg især elsker granatæbler for deres udseende. Jeg er vild med den livlige farve, der kan peppe alting op. Jeg bruger mest granatæbler i salat i samspil med andre farverige grøntsager. For eksempel i en salat med fennikel og appelsin tilføjer granatæble både den sødmefulde smag, lidt knas og en flot farve.

Rødkålssalat, grønkålssalat eller græskarsalat bliver også virkelig flotte med et friskt pust af granatæblekerner.

Prøv også at bruge kernerne på andre retter, fx bagte auberginer eller græskar. Drys dem ovenpå salte vafler eller forretter som bruschetta med gedeost eller blinis. Der er virkelig mange muligheder, hvor granatæbler kan inddrages.

Granatæblesirup eller grenadine er også vildt lækkert, og kan bruges til drinks og dressinger, hvis man begiver sig ud i at lave det selv.

Hvordan fjerner man kernerne fra et granatæble?

Hvor lækre granatæblekerner end er at spise, så må det siges at de godt kan være lidt svære at få ud af skallen. Der er også mange måder at åbne et granatæble på, men jeg tyer til metoden, hvor man først skærer toppen af og herefter snitter lodret mellem klasen af kerner. På den måde kan man nemlig brække både af frugten og så pille kernerne af.

Og når man først har prøvet det et par gange, så er det simpelt nok! Bare sørg for ikke at få granatæblekernerne ud over det hele!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 26

Open post by marialottesdk with ID 18068810878943533
Inspiration til din næste frokost/madpakken/aftensmad! 🌯 Hvis du har været på TikTok for nylig, har du sikkert set den virale hytteostwrap, som har taget madverdenen med storm. Jeg har selvfølgelig også været i køkkenet og lave min version, som jeg har fyldt med en rest kylling, pesto og feta 😍

SUPER mættende, nem at lave og fyldt med protein! Prøv den 🥬✌🏼
* 250 g hytteost
* 2 stk æg
* Salt og friskkværnet peber

1. Forvarm ovnen til 185 grader, varmluft.
2. Blend hytteost og æg sammen i en blender med salt og peber.
3. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel massen i et jævnt lag. Bag det i 25 minutter til det er gyldent.
4. Lad den køle af. Når det er afkølet kan du trække det forsigtigt af bagepapiret. 
5. Del brødet i 2. Smør med pesto, top med salat, kylling, basilikum og feta. Rul sammen og skær over på midten.
.
.
.
#hytteostwrap #hytteost #hjemmelavetmad #deldinmad #hjemmelavetwrap #marialottes #hverdagsmad #proteinmad #hurtigmad #proteinrig #proteiner #hytteost #cottagecheese #cottagecheesewrap #pesto #chicken

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 19

Open post by marialottesdk with ID 17939601443892101
Reklame for @nettodk 🌞 Der er noget særligt ved en sommeraften med god mad. Og det behøver hverken tage tid eller koste ekstra. Med færdige salater, oliven, surdejsbrød og cremede dips fra Netto, kan du have godt tilbehør klar på få minutter – og bruge resten af tiden på at nyde det.

Her er hvad jeg købte: 
Færdighakket spidskål/grønkål (vendte det sammen med olivenolie, citron, salt og peber)
Færdigpillede granatæblekerner, avocado og pinjekerner til salaten
Hummus
Oliven/fetamix
Surdejsbrød
Tzatziki 

Alt sammen er lækkert til et stykke kød, kylling eller pølser. Rigtig dejlig sommer 💛
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #sommermad #sommertilbehør #grilltilbehør #aftensmadinspiration #grillmad #grillhygge

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 16

Open post by marialottesdk with ID 17845484154480888
Reklame 🥔 Cremet kartoffelsalat a la forår, skal der til, nu hvor temperaturen stiger. Ih hvor jeg elsker en god hjemmelavet kartoffelsalat, og i denne opskrift sætter jeg fokus på foråret med ærter, radiser og selvfølgelig lækre økologiske kartofler fra @groenbalance_official 💛

Opskrift kommer her, 4 personer: 
🥔750 g kartofler (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🥔80 g mayonnaise
🥔200 g creme fraiche 18%
🥔1 bundt purløg, finthakket
🥔6 radiser, skåret i skiver
🥔12 ærtebælge, pillet
🥔Salt og friskkværnet peber

Skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem herefter afkøle.
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche. Tilsæt purløg og smag til med salt og peber. 
Kom de afkølede kartoflerne i en skål med radiser og friske ærter. Vend forsigtigt alle i ingredienserne sammen. 
Kom kartoffelsalaten i en skål og pynt gerne med lidt mere purløg og ærter. 
Velbekomme! 
.

.

#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #kartoffelsalat #kartoffelsalatmedærter #kartoffelsalatmedradiser #sommersalat #sommermad #madblogger #marialottesdk #deldinmad #madpakkeideer #kartofler #kartoffelopskrift #ærter #radiser
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required