Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Granatæble
Granatæblekerner er fantastiske at anvende i alle mulige slags opskrifter. De små, rubinrøde kerner, man finder inde i granatæblet er nemlig fuld af smag og kan samtidig være med til at tilføje et skønt udtryk til en ret.
Et granatæble er ca. på størrelse med et æble, men den yderste skal er giftig, så det er kun kernerne man spiser. At det hedder et granatæble skyldes netop, at det er de små kerner man spiser. Det latinske ord ’Granatum’ betyder nemlig ’mange korn’ – så det er altså et æble fyldt med korn, hvilket jo giver mening!
Opskrifter med granatæble
Jeg må indrømme, at jeg især elsker granatæbler for deres udseende. Jeg er vild med den livlige farve, der kan peppe alting op. Jeg bruger mest granatæbler i salat i samspil med andre farverige grøntsager. For eksempel i en salat med fennikel og appelsin tilføjer granatæble både den sødmefulde smag, lidt knas og en flot farve.
Rødkålssalat, grønkålssalat eller græskarsalat bliver også virkelig flotte med et friskt pust af granatæblekerner.
Prøv også at bruge kernerne på andre retter, fx bagte auberginer eller græskar. Drys dem ovenpå salte vafler eller forretter som bruschetta med gedeost eller blinis. Der er virkelig mange muligheder, hvor granatæbler kan inddrages.
Granatæblesirup eller grenadine er også vildt lækkert, og kan bruges til drinks og dressinger, hvis man begiver sig ud i at lave det selv.
Hvordan fjerner man kernerne fra et granatæble?
Hvor lækre granatæblekerner end er at spise, så må det siges at de godt kan være lidt svære at få ud af skallen. Der er også mange måder at åbne et granatæble på, men jeg tyer til metoden, hvor man først skærer toppen af og herefter snitter lodret mellem klasen af kerner. På den måde kan man nemlig brække både af frugten og så pille kernerne af.
Og når man først har prøvet det et par gange, så er det simpelt nok! Bare sørg for ikke at få granatæblekernerne ud over det hele!