Banan
Opskrifter med bananer
Først og fremmest er bananer geniale i mange slags bagværk. Du har garanteret prøvet en lækker og svampet banankage, men bananer kan også bruges mere som naturligt sødemiddel end som smagsgiver i opskrifter.
Er du glad for smagen af bananer, så må du endelig heller ikke snyde dig selv for en omgang bananpandekager – eller endnu bedre – bananvafler. At spise banan til morgenmad er faktisk en ret god ide, da det mætter i lang tid. Så jeg har også en opskrift på banan granola, som jeg tit vender tilbage til. Det er så lækkert.
Og så er der de smoothies dér. Jeg laver sjældent smoothies UDEN banan, da jeg elsker den konsistens som det giver. Har du mange overmodne bananer liggende kan du med fordel fryse dem ned og bruge dem senere i smoothies sammen med andre bær og eventuelt grønt.
Er bananer sunde?
Som det meste frugt, så er bananer en rigtig sund måde at få næringsstoffer på og samtidig tilfredsstille sin trang til noget sødt. Bananer en god kilde til kalium, som er med til at mindske højt blodtryk og så er frugten god for fordøjelsen, da den er fyldt med kostfibre. Derudover er bananer også en god kilde til C-vitamin og magnesium – begge vigtige næringsstoffer for kroppen.
Dog indeholder bananer også en høj mængde frugtsukker, men det er alligevel sundere at bruge bananer i bagværk end raffineret sukker.