Opskrifter med aubergine
En af mine favoritopskrifter med aubergine er den klassiske ret Moussaka, som både er skøn i den vegetariske udgave eller med klassiske med oksekød. Både bagte aubergine og fyldte aubergine smager også virkelig dejligt, og krydderier fra det mellemøstlige køkken gode til den lidt smagsløse aubergine.
Aubergine kan også grilles helt møre og lækre til fx sommer, og bruges som tilbehør. Hvis man servere en god dip, dressing eller hjemmelavet hummus til. Ratatouille med aubergine er også en skøn ret at servere som en del af aftensmaden.
Om aubergine
Aubergine er en del af natskyggefamilien sammen med fx tomat, kartoffel og squash. De stammer fra Sydøstasien, og de findes i mange varianter. Den mest velkendte er den med den smukke mørkelilla/bordeaux farve, der er aflang i dens form.
Man anbefaler at aubergine ikke fryses, da de bliver vandede og slatne ved – derfor er aubergine også bedst egnede til sammenkogte retter eller hvis de bages/grilles. Hvis du fx bager aubergine og derefter køler dem ned, kan du lave en skøn Baba Ganoush auberginedip som er fantastisk til nybagt brød.
Sæson for aubergine
Sæsonen for aubergine er faktisk året rundt, da det er en frugt vi importerer.