Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Æble

Æblepandekager

Æblepandekager

RISTET BRØD MED FRISKE FIGNER

Ristet brød med figner, ricotta og æblekompot

Mazarinkage med karamelliserede æbler

Tarte tatin inspireret kage med karamelliserede æbler

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med varme krydderier

Kærnemælkshorn med æble og marcipan

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt grød med æble og hvid chokolade

Græskar chutney med æble

Græskar chutney med æble

Scones med æble og mandler

Æblescones med mandler

Sauerkraut - guide til egen surkål

Sauerkraut – hjemmelavet surkål

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner

Grønkålssalat med æble og feta

Grønkålssalat med æble og feta

« Forrige 1 2 3

Nemme opskrifter med æble

Æble kan bruges til SÅ mange forskellige ting. Æbler hører til både i de salte køkken og i det søde, og personligt elsker jeg at lave mad med æbler!

Salater med æble

I det salte køkken bruger jeg tit æbler i salater. Det er en virkelig god måde at tilføje sødme til en salat, og jeg synes en af de bedste eksempler på dette er spidskålssalat med æble. Det smager altså bare så godt!

Grønkålssalat med æble, feta og valnødder

Grønkålssalat med æble er en klassisker! Der er ikke så meget andet at skrive, end at denne her kombination med grønkål og æble er virkelig god i sammenspil med den salte og lækre feta. Til sidst er den toppet med valnødder, som virkelig er godt.

Salat med rødkål og æble

Salat med rødkål og æble er en skøn efterårssalat, men så sandelig også til jul. Jeg elsker simpelhen kombinationen af kål og æble. En sikker vinder, som man altid kan tilsætte andet til. Her har jeg brugt solsikkekerner, men valnødder er også et godt bud!

Søde sager med æble

Det er så lækkert at bruge æble i opskrifter, da de har en fantastisk sødme, syre og tekstur. Her kommer nogle af mine favoritter.

Æblekompot

Æblemos, æblekompot eller æblegrød. Kært barn har mange navne. Men her får du mine bud på den perfekte æblemos, med varme krydderier. Den er perfekt ovenpå grød eller på ristet brød. Så hvis du kan lide krydderier, så er dette måske en af de opskrifter med æbler og kanel du har ledt efter.

Kernemælkshorn

Skønne kernemælkshorn, som er fyldt med æblemos og marcipan. Så velkendt et bagværk, som smager helt fortryllende dejligt. Lav en god portion, og du har lidt ekstra som du kan fryse ned. Og hvilken herlighed at kunne lave nogle opskrifter med æbler der kan fryses?

Æbleboller

Lækre æbleboller. Det er virkelig en nem opskrift, hvor æblerne blot skal snittes i tern og vendes i dejen. Stil dejen på køl og næste dag kan du bage de lækreste boller med æbletern og nødder.

Gammeldags æblekage med rasp

Åh, hvad er bedre end en god gammeldags æblekage med rasp og flødeskum, lagt i lag med æblemos? Jeg knuselsker den dessert, for dens simpelhed, smag og historie. Jeg har nemlig spist den dessert mange gange i løbet af min barndom hos min farmor.

Hvad kan man bruge æbler til?

Vi kan næsten svømme i æble, så derfor er det skønt at vi kan kreere så mange måltider og drikke hvor æblet indgår. Der er gode klassiske desserter med æble, snacks med æbler, æblegrød, æbletærter og man kan bruge æbler i diverse bagværk. I salater gør æblerne sig vældig godt, men også i det salte køkken smager det himmelsk. Et overflod af æble kan jo altid forvandles til juice, æblemost eller en sød æblesirup.

Kun fantasien sætter grænser, men en ting er sikkert – lad os hylde æblerne meget mere! Det vil jeg ihvertfald gøre med dette indlæg, hvor jeg har samlet dejlige opskrifter med æbler fra haven.

Udover at spise æbler friskt i salater, så kan frugten også sagtens tåle at blive tilberedt. Det er et must i fx boller i karry at søde med et æble og derudover bruger jeg også tit frugten i dahl og græskarsuppe. Generelt hvis en ret mangler lidt sødme, så kan du tilføje et æble og tilberede det med de øvrige ingredienser.

Hvornår er æbler i sæson?

Æbler er i sæson om efteråret og i løbet af vinteren – fra august til maj. Det afhænger dog meget af hvilken sort, du er ude efter.

Æbler forbinder jeg så meget med efterår – en rigtig efterårs-råvarer! Æble er noget så fantastiske, smukke, syrlige, søde, velsmagende, sprøde og saftige. Nuvel, de kan også være melede, smagsløse, kedelige og dermed lidt intetsigende… Men noget kan de altid bruges til – fordi der findes så mange forskellige sorter af æbler, og de bidrager hver især med deres egenskaber til en ret. En af de mest kendte danske, må være Ingrid Marie æblet – dejligt sødt og man kan næsten genkende smagen, bare ved første bid.

Nogle æbler er sommeræbler, fx Discovery og Gråsten. Langt de fleste danske æbler er dog modne i løbet af efteråret. Det gælder både det fantastiske spiseæble Ingrid Marie og det klassiske madæble Belle de Boskoop. Om vinteren og indtil april er det Jonagold-sorten, der er moden. Dette æble er godt til både madlavning og som spiseæble.

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 22

Open post by marialottesdk with ID 18053813090600342
En lille mini-(mad)guide til Lucca 🇮🇹🍝

Hjemvendt fra skønne Lucca. Her vil jeg gerne hen igen. Men ikke en ferie, uden at jagte de gode spiseoplevelser. Jeg elsker selv sådanne opslag med små tips, så her får du min: 

• En god håndfuld kvalitetsråvarer og specialteter hos Antica Bottega di Prospero
• Simpel, lokalt og godt hos Trattoria Rusticanella 2 da Luca
• Vi nåede ikke derhen, men ville SÅ gerne have besøgt @gigitrattoria
•Hvis du vil prøve Bistecca 🥩, så er det hos @lostedilucca du skal tage hen. Ps. Så sødt personale! 
• Man skal booke bord på @sottosotto_ristorantino, hvis man vil sidde og kigge på mennesker på en plads midt i Lucca og spise god tiramisu 
• Lækre pastaretter i lange baner hos Trattoria da Giulio - få bord udenfor!
• Lækre is hos Gelateria Veneta, særligt hasselnød er god! Og prøv de små Cornetto is med pistacie! 
• En gemt perle, med den hyggeligste baggård. Vildeste afternoon-tea sted med italienske (flotte) kager & god kaffe. Find det hos Caffè Santa Zita - Biscotteria In Lucca. 

Jeg skal helt sikkert derhen igen, så er der noget du kan anbefale til listen✨ Noget som andre også kan bruge? 🌞♥️🥐
.
.
.
#lucca #visitlucca #guidelucca #luccaguide #luccaitalia #CaffèSantaZita #icecream #guidetillucca #italyguide

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 26

Open post by marialottesdk with ID 18068810878943533
Inspiration til din næste frokost/madpakken/aftensmad! 🌯 Hvis du har været på TikTok for nylig, har du sikkert set den virale hytteostwrap, som har taget madverdenen med storm. Jeg har selvfølgelig også været i køkkenet og lave min version, som jeg har fyldt med en rest kylling, pesto og feta 😍

SUPER mættende, nem at lave og fyldt med protein! Prøv den 🥬✌🏼
* 250 g hytteost
* 2 stk æg
* Salt og friskkværnet peber

1. Forvarm ovnen til 185 grader, varmluft.
2. Blend hytteost og æg sammen i en blender med salt og peber.
3. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel massen i et jævnt lag. Bag det i 25 minutter til det er gyldent.
4. Lad den køle af. Når det er afkølet kan du trække det forsigtigt af bagepapiret. 
5. Del brødet i 2. Smør med pesto, top med salat, kylling, basilikum og feta. Rul sammen og skær over på midten.
.
.
.
#hytteostwrap #hytteost #hjemmelavetmad #deldinmad #hjemmelavetwrap #marialottes #hverdagsmad #proteinmad #hurtigmad #proteinrig #proteiner #hytteost #cottagecheese #cottagecheesewrap #pesto #chicken

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 19

Open post by marialottesdk with ID 17939601443892101
Reklame for @nettodk 🌞 Der er noget særligt ved en sommeraften med god mad. Og det behøver hverken tage tid eller koste ekstra. Med færdige salater, oliven, surdejsbrød og cremede dips fra Netto, kan du have godt tilbehør klar på få minutter – og bruge resten af tiden på at nyde det.

Her er hvad jeg købte: 
Færdighakket spidskål/grønkål (vendte det sammen med olivenolie, citron, salt og peber)
Færdigpillede granatæblekerner, avocado og pinjekerner til salaten
Hummus
Oliven/fetamix
Surdejsbrød
Tzatziki 

Alt sammen er lækkert til et stykke kød, kylling eller pølser. Rigtig dejlig sommer 💛
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #sommermad #sommertilbehør #grilltilbehør #aftensmadinspiration #grillmad #grillhygge
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required