Annonce

Hvedekernesalat med græskar og urteolie

Hvedekernesalat opskirft

Jeg har en hel del opskrifter med græskar på bloggen, og i dag kommer endnu en til samlingen. Græskar er i sæson nu og nogle måneder frem, så det er bare med at komme i gang med at lave alle de dejlige græskarretter. At lave opskrifter med græskar er virkelig en god måde at få efteråret skudt i gang, hvis du spørger mig. Når kalenderen siger oktober, så har jeg som regel allerede været godt i gang med et par af mine yndlings græskarretter. En af mine favoritter er blevet hasselback butternut squash, som bages i ovnen med urtesmør.

I denne opskrift tilføjer jeg stykker af tilberedt græskar til en salat af hvedekerner, og det er virkelig en skøn, mættende ret – perfekt til de kolde efterårsaftener, hvor man kommer træt og vindblæst hjem. Hvis du ellevild med den smukke orange grøntsag, vil min opskrift på bagt græskar helt sikkert falde i din smag!

Hvedekernesalat med græskar og pesto

Hvedekernesalat med græskar

En supernem hvedekernesalat med græskar og pesto/urteolie. Salaten tager under omkring 30 minutter at lave og smager så dejligt!
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Hvedekernesalat

Urteolie

  • 1 bundt dild
  • 1 bundt basilikum
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 135 g olivenolie*
  • 0,5 fed hvidløg
  • 0,5 stk citron
  • 1 tsk flagesalt*

Noter

OBS! Jeg bruger dild fra pose, hvor der ikke er jord på. Disse bundt er større og af bedre kvalitet, end dem fra potter. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft. 
  • Kog hvedekerner efter pakkens anvisning i let saltet vand. Lad dem herefter afkøle. 
  • Skyl græskar og fjern kernerne. Behold skrællen på, hvis du køber økologisk – eller skrælles det. Skær græskar i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Læg dem på en plade og vend dem i olivenolie. Bag dem møre i ca. 25 minutter. Lad dem herefter afkøle. 
  • Brug et madolinjern til at lave tynde fennikelskiver. 
  • Vend hvedekernerne sammen med de bagte græskar, fennikel og groftplukket dild. 

Urteolie

  • Alle urter blendes sammen med olie og hvidløg.
  • Smag til med citronsaft og salt.
    OBS! Der bliver en god portion af denne urteolie, da der skal en god mængde olie til for at kunne blende. Du kan med fordel opbevare den på køl i en beholder, hvis ikke du bruger den hele.
  • Servér urteolie til salaten eller vend den rundt i salaten lige før servering. Pynt evt. af med lidt dild på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En nem opskrift på hvedekernesalat

Jeg er virkelig glad for salater med lidt bid i, og generelt salater, som kan fungere som et helt måltid, fordi de mætter godt. Hvedekerner er fuldkorn, så der er masser af kostfibre og proteiner, hvilket gør at salaten sagtens kan stå alene. Den er især perfekt til et frokostmåltid, hvor man gerne vil være sikker på at have energi nok til en hel dag. Jeg spiste den dog til et stykke kartoffeltærte med bacon, men hvis du vil gå all-in på græskar kan du jo lave en tærte med græskar til.

Endnu en salat med bid i er denne perlespelt salat, hvor grillede grøntsager og hummus giver salaten et hint af Mellemøsten, mens perlespelten sørger for en god mæthedsfornemmelse. 

Hvedekernesalat med græskar og pesto

tærte med hvedekernesalat

Salat med hvedekerne og urteolie

Denne kernesalat er selvfølgelig ingen undtagelse på, at dressing altid er en vigtig komponent. Jeg laver her en urteolie som dressing bestående af friske krydderurter, hvidløg og citron, men i princippet kan du også sagtens bruge din foretrukne pesto og så vende den med lidt ekstra olie. Til salaten her er det nemlig vigtigt, at dressingen er ret flydende, da hvedekernerne har det med at suge væden til sig. 

Andre tynde dressinger ville derfor også fungere godt – fx sennepsdressing eller en helt klassisk vinaigrette. Dild-urteolien i opskriften er dog også virkelig lækker, da den milde smag af dild passer godt sammen med de lidt tungere ingredienser.

Mættende kernesalat med hokkaido græskar og fennikel

Jeg har brugt hokkaido græskar til denne opskrift, men du kan også sagtens bruge butternut græskar eller alternativt skifte græskar ud med sød kartoffel – det smager også dejligt. Alle typer af græskar smager desuden bare skønt i sådan en salat!

Selvom det måske lyder som en nem løsning bare at servere en salat til aftensmad, så kan jeg love for at der ikke er nogen, der går sultne i seng. Opskriften her er nok til 4 personer, men den er selvfølgelig også nem at skalere. Generelt er det en tommelfingerregel, at der skal bruges ca. 100 g hvedekerner pr. person. 

Nu fik jeg også nævnt, at jeg elsker græskar, ikke? Derfor er den her opskrift ikke første gang, at jeg kombinerer salat med græskar. Denne græskarsalat giver et farverigt indslag til middagsbordet med det orange græskar, de røde granatæblekerner og mørkegrønne salatblade. 

Prøv også en lun salat med græskarpuré, stegte svampe, palmekål og pinjekerner.

Hvedekernesalat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments