Grønkålssalat med æble og feta
Grønkålssalat med æble er næsten en klassisk lækker smagskombination! Det er det ihvertfald for mig. Da jeg holdte fødselsdag for mine veninder i weekenden, serverede jeg blandt andet denne lækre salat med æble og feta for dem. Den faldt i god jord og blev hurtigt spist – det tænker jeg som regel er meget gode tegn, haha. Disse slags grove salater er altid et hit hjemme hos mig, om efteråret og vinteren. Jeg er nemlig vild med at spise efter årstiden, hvorfor denne vintersalat er helt perfekt at servere til aftensmaden.
Æbler er i sæson på samme tid, så det kan der kun komme en dejlig opskrift på grønkålssalat med æbler ud af. Faktisk har jeg før serveret salat til en julefrokost, for at få noget mere frisk ind i sådan en ellers tung middag.
Grønkålssalat med æble og feta
Salaten her, som jeg serverede til min fødselsdag var jeg også selv ret glad for. Derfor lavede jeg endnu en portion til min frokost i dag – så har jeg også til madpakken imorgen. Heldig mig, hæhæ. Denne smukke mørkegrønne salat vil uden tvivl gå godt sammen med et lækkert stykke kød eller en helstegt kylling i ovnen. Hvis man ikke er til kød eller fisk, kan salaten også spædes op med nogle kikærter. Det vil desuden give mere fylde og konsistens til salaten.
En dejlig grønkålssalat med æble og feta
Udover at salaten indeholder bunkevis af grønkål, har jeg tilføjet også tilføjet valnødder, granatæble og feta. Derefter er den vendt i en dejlig og simpel dressing med sennep og honning. Den smager virkelig lækkert og kombinationen af noget sprødt, salt, syrligt og sødt er sådan jeg bedst kan lide en salat.
Find opskriften på nem grønkålssalat her:
Grønkålssalat med æble og feta
Ingredienser
Salat
- 2 stk æbler
- 8 stængler grønkål
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk granatæble
- 100 g feta
Honning-senneps-dressing
- 15 g honning (1 spsk)
- 5 g dijonsennep* (1 tsk)
- 45 g olivenolie* (3 spsk)
- 0,5 stk citron (saften)
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 50 g valnødder*
Køkkenudstyr
- Stegepande
Fremgangsmåde
- Fjern kernehus fra æblerne og snit dem fint – du kan også lave tern, istedet for både.
- Fjern stokken fra grønkålen og hak bladene meget fint – du kan også komme grønkålsbladene gennem en tur i blenderen.
- Frigør kernerne fra granatæblet.
- Hak rødløg i små tern og vend det med grønkål, granatæble og feta.
Dressing
- Rør ingredienserne sammen til en dressing og smag den til med salt og peber.
- Bland den omhyggeligt med salaten.
- Drys med ristede valnødder – det gøres på en tør pande, til de har taget lidt farve.