Grøn kartoffelsalat med asparges og ærter
Til dig, der er lidt træt af supermarkedernes kartoffelsalat med lidt for meget dressing og lidt for lidt smag, så kommer her det skønneste, sommerlige alternativ: Nemlig en kold grøn kartoffelsalat med sommerens grøntsager.
Her får du en opskrift på skøn sommersalat, der egner sig perfekt til grillmad, og så tager den mindst lige så kort tid at bikse sammen, som det tager at hente en bøtte kedelig kartoffelsalat i Netto. Hjemmelavet er jo bare bedst!
I min optik er sommersalater friske, grønne og lette – derfor er denne grønne kartoffelsalat et oplagt bud på en sommersalat. Fordi den ikke laves med en creme fraiche dressing, bliver salaten nemlig en hel del lettere, og der er godt med bid og smag i de friske, grønne grøntsager og urter. Opskriften på en dejlig kold grøn kartoffelsalat kommer her.
Grøn kartoffelsalat
Ingredienser
- 1000 g babykartofler
- 10 stk grønne asparges
- 40 g friske ærter
- ½ bundt bredbladet persille
- 75 g rucola
- 45 g olivenolie*
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Noter
Fremgangsmåde
- Skyl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min, til de tilberedte, men stadig har lidt bid. Kom koldt vand på, indtil de er afkølet.
- Halvér nogle af kartoflerne, hvis de er store.
- Snit asparges i små stykker, bælg ærter og hak persille fint.
- Vend kartoflerne med asparges, ærter, persille og rucola.
- Rør olivenolie sammen med saften fra en citron. Vend dressingen sammen med kartoffelsalaten.
- Smag til med salt og peber.
Opskrift på nem og hurtig grøn kartoffelsalat med asparges, ærter og persille
Hjemmelavet kartoffelsalat er virkelig nemt at lave – især hvis du allerede har rester af kogte kartofler i køleskabet. Hvis ikke, skal du starte med at koge kartofler og køle dem ned.
Herefter skal kartofler skæres i halve, asparges skal snittes, friske ærter skal bælges og persille skal hakkes. Så vendes hele molevitten sammen med rucola, persille og citron og oliveolie. Det bliver ikke nemmere.
Man kunne også sagtens vende kartoffelsalaten i en sennepsdressing, da kartofler og asparges er lækkert med sennep! Tilføj også gerne lidt kapers til selve salaten, hvis ikke den behøver at være børnevenlig.
Du kan også tilføje andre grønne grøntsager, såsom agurk og forårsløg, og spar endelig ikke på krydderurterne. I denne opskrift holder jeg mig til persille, men brug endelig løs af dild, kørvel, purløg, karse eller en kombi af det hele.
Læs også: Hvis du er ellevild med asparges i salater, kan du tage et kig på min aspargessalat med dild og agurk. Og hvis du elsker agurk i salater kan du se på denne sprøde salat med agurk og rucola.
En perfekt kold kartoffelsalat til forår og sommermånederne
Jeg foretrækker salaten kold, for så er den perfekt at tage med til sommerens arrangementer, om det så er samskudsgilde i haven, picnic på stranden eller grillhygge i parken.
Laver man grillmad, kan man jo nærmest ikke undvære kartoffelsalat. Der skal i hvert fald en eller anden salat til grillmad. Jeg har også en klassisk kartoffelsalat med dild, rucola og creme fraiche dressing – den er også virkelig velsmagende og nem at lave.
Grøn kartoffelsalat er også den perfekte salat til lammekrone. Det er afprøvet og godkendt med bravur herfra!
Den bedste dressing til grøn kartoffelsalat
Jeg har vendt min grøn kartoffelsalat med en olivenolie af god kvalitet og lidt citronsaft. Mere behøver man sådan set ikke. Der er nemlig rigelig smag i ærter, persille og asparges, og en hurtig vinaigrette gør salaten syrlig og frisk.
Ikke desto mindre kan man også sagtens servere kartoffelsalaten med en dressing af grøn basilikumspesto – det ville være drønlækkert og gøre salaten endnu grønnere 😉
Som tidligere nævnt kan du også bruge en sennepsdressing. En anden god dressing til kartoffelsalat er dilddressing. Det er dog en dressing på creme fraiche, som trækker den grønne kartoffelsalat mere i retning af en almindelig kartoffelsalat.