Græskarsuppe med kokosmælk
Græskarsuppe er endelig på menuen igen. Vi er langsomt ved at gå efteråret i møde og i min optik betyder det, at vi også sagtens kan tage hul på de varme supper. Selvom det er noget jeg spiser mest af i vinter-månederne, så kommer det stadig på menuen i ny og næ, på de kolde efterårsdage.
Græskarsuppe
Ingredienser
- 2 stk løg
- 1 stk æble
- 2 fed hvidløg
- 500 g græskar
- 400 g kartofler
- 600 ml grøntsagsboullion*
- 2 tsk muskatnød*
- 3 kviste frisk timian
- 400 ml kokosmælk* (svarende til 1 dåse)
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 stk citron
Serveringsforslag
- 1 stk flute
Fremgangsmåde
- Hak løg og æbler groft og pres hvidløg. Svits løg, hvidløg og æbler i en gryde med lidt olie i et par minutter. Snit græskar og kartofler i tern, og svits dem med i blandingen.
- Tilsæt bouillon, muskatnød og timian. Lad det hele koge mørt. Stik evt. med en gaffel undervejs.
- Blend det hele godt sammen, til en cremet suppe. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
- Varm suppen op, inden servering. Top med rugkerner.
Opskrift på krydret græskarsuppe med kokosmælk
Det herlige ved suppe er, at der kan kommes alverdens grøntsager i – og så er det ret simpelt at lave. Alt skal blot snittes, steges, koge og blendes. Bum. Nemt og simpelt. I dag er hovedingrediensen selvfølgelig græskar – et hokkaidogræskar.
Suppen er smag til med kokosmælk, som desuden giver en dejlig konsistens og gør den helt cremet. Jeg elsker at komme kokosmælk i supper af samme årsag. Det samme har jeg gjort i denne linsesuppe med kokosmælk, som er endnu en dejlig og cremet suppeopskrift.
Suppen er krydret med varme krydderier, som komplimenterer græskar rigtigt godt. Vil du prøve en andre supper end den med græskar, kan du kigge nærmere på min lækre opskrift på tomatsuppe eller gulerodssuppe – begge opskrifter serveres med creme fraiche og brød. Se også alle bloggens opskrifter på suppe for endnu mere inspiration.
Tilbehør til hjemmelavet græskarsuppe
Jeg dryssede med rugkerner, men du også bruge ristede græskarkerner. Her kan du evt. bruges de kerner, som græskaret har i sig, venden dem med olie og salt og bage dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Du kan også bare spise dem som en lækker snack. På den måde anvendes hele græskarret og madspild mindskes. Spis evt. et stykke foccacia brød med rosmarin til suppen.