Græskarsuppe med kokosmælk

Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner

Græskarsuppe er endelig på menuen igen. Vi er langsomt ved at gå efteråret i møde og i min optik betyder det, at vi også sagtens kan tage hul på de varme supper. Selvom det er noget jeg spiser mest af i vinter-månederne, så kommer det stadig på menuen i ny og næ, på de kolde efterårsdage.

Græskarsuppe med kokosmælk

Græskarsuppe

Cremet græskarsuppe af hokkaidogræskar smag til med spidskommen og kokosmælk. En simpel, varm og hurtig suppe der fungerer perfekt på en kold dag.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 2 stk løg
  • 1 stk æble
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g græskar
  • 400 g kartofler
  • 600 ml grøntsagsboullion*
  • 2 tsk muskatnød*
  • 3 kviste frisk timian
  • 400 ml kokosmælk* (svarende til 1 dåse)
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron

Serveringsforslag

  • 1 stk flute

Fremgangsmåde

  • Hak løg og æbler groft og pres hvidløg. Svits løg, hvidløg og æbler i en gryde med lidt olie i et par minutter. Snit græskar og kartofler i tern, og svits dem med i blandingen. 
  • Tilsæt bouillon, muskatnød og timian. Lad det hele koge mørt. Stik evt. med en gaffel undervejs.
  • Blend det hele godt sammen, til en cremet suppe. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
  • Varm suppen op, inden servering. Top med rugkerner.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner

Opskrift på krydret græskarsuppe med kokosmælk

Det herlige ved suppe er, at der kan kommes alverdens grøntsager i – og så er det ret simpelt at lave. Alt skal blot snittes, steges, koge og blendes. Bum. Nemt og simpelt. I dag er hovedingrediensen selvfølgelig græskar – et hokkaidogræskar.

Suppen er smag til med kokosmælk, som desuden giver en dejlig konsistens og gør den helt cremet. Jeg elsker at komme kokosmælk i supper af samme årsag. Det samme har jeg gjort i denne linsesuppe med kokosmælk, som er endnu en dejlig og cremet suppeopskrift.

Suppen er krydret med varme krydderier, som komplimenterer græskar rigtigt godt. Vil du prøve en andre supper end den med græskar, kan du kigge nærmere på min lækre opskrift på tomatsuppe eller gulerodssuppe – begge opskrifter serveres med creme fraiche og brød. Se også alle bloggens opskrifter på suppe for endnu mere inspiration.

Tilbehør til hjemmelavet græskarsuppe

Jeg dryssede med rugkerner, men du også bruge ristede græskarkerner. Her kan du evt. bruges de kerner, som græskaret har i sig, venden dem med olie og salt og bage dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Du kan også bare spise dem som en lækker snack. På den måde anvendes hele græskarret og madspild mindskes. Spis evt. et stykke foccacia brød med rosmarin til suppen.

Græskarsuppe med kokosmælk, timian og rugkerner
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments