Græsk pastasalat med oliven og feta
Skøn græsk pastasalat med tomater, rødløg, sorte oliven, feta og lækker hjemmelavet oliventapenade. Det er sådan en lækker pastasalat, hvor du får alle de gode ingredienser fra det græske kombineret med kogt pasta.
Pastasalaten der emmer af det græske, er lynhurtig at bikse sammen, og den er god året rundt. Men særligt til sommerens grillarrangementer, vil den gøre sig godt eller som en del af en græsk menu.
Græsk pastasalat med oliventapenade
Græsk pastasalat der er inspireret af grækenland emmer af alle de gode ingredienser man kender fra en klassisk græsk salat med feta, tomater og oliven. Normalt ville jeg bruge agurk i denne pastasalat, men squash fungere bedre, da det ikke frigiver væske.
Du får altså masser af friske og sprøde grøntsager i denne pastasalat, smuldre ægte græsk feta og en lækker hjemmelavet oliventapenade. Oliventapenaden er meget nem at lave, fordi alle ingredienser blot skal blendes sammen i en minihakker til den konsistens du foretrækker.
Sådan en oliventapenade er også vidunderlig på brød eller som her, hvor jeg kommer den på tapasvafler.
Opskriften på min bedste pastasalat a la grækenland:
Græsk pastasalat
Ingredienser
Oliventapenade
- 20 stk sorte oliven uden sten
- 15 stk grønne oliven uden sten
- ½ fed hvidløg
- 30 g kapers
- 30 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Græsk salat
- 200 g tørret pasta
- 2 stk tomater
- ½ stk squash
- 1 stk rødløg
- 30 g sorte oliven uden sten
- 30 g feta
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Oliventapenade
- Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Græsk pastasalat
- Kog pasten i saltet vand i 1 minut mindre, end anvist på pakken. Sigt vandet fra og skyld dem hurtigt i koldt vand.
- Skær tomater i grove tern, squash i fine tern og snit rødløg fint.
- Bland den afkølede pasta med tomater, rødløg, oliven, feta og 3-4 tsk oliventapenade. Krydr med salt og peber.
Hvad kan jeg servere til den græske pastasalat?
Denne græsk pastasalat er perfekt som en måltidssalat, fx til frokost eller aftensmad. Til aftensmad ville jeg supplere med noget saftigt marineret kyllingebryst, lammefrikadeller eller moussaka. På den måde får du et mere fyldigt måltid, men den kan i særdeleshed også spises alene. Den mætter nemligt fint, og du kan med fordel komme lidt flere grøntsager i.
Jeg har samlet vores andre opskrifter på billig aftensmad på budget, som er nemme at lave og kræver få ingredienser.