Gnocchi med pesto og parmesan
Efter at have prøvet at lave gnocchi fra bunden, har jeg fundet ud af hvor simpelt og sjovt det er, og derfor lavet det nogle gange siden. Måske er jeg bare inde i en gnocchi-periode, men de små buttede kartoffel-pastaer smager altså virkelig godt!
Jeg har også opdaget, at verdens nemmeste hverdagsret er gnocchi, købt færdiglavede for nemheds skyld, vendt i pesto. Det tager ingen tid at lave, men det smager som om man har brugt lang tid i køkkenet. Sådanne retter elsker jeg!
TIP: Hvis du godt kan lide at lave gnocchi fra bunden, så er du garanteret glad for hjemmelavet pasta generelt. Det er jeg ihvertfald. Prøv derfor også min opskrift på fyldte ravioli med ricotta og pesto.
Gnocchi med pesto
Ingredienser
- 350 g friske gnocchi
- 80 g basilikumspesto
- 0,5 stk citron
- 1 bundt basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hæld vandet fra, når gnocchi begynder at komme op til overfladen. Gem 0,5-1 dl af kogevandet og sæt den til side.
- Tilsæt pesto i gryden, revet citron samt friskplukede basilikumsblade og lidt af kogevandet. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
- Vend det godt sammen og anret i skåle og top med basilikumsblade samt revet parmesanost.
Hjemmelavet gnocchi vendt med pesto
For noget tid siden delte jeg en opskrift på hjemmelavet gnocchi i salviesmør. Denne opskrift minder lidt om den, naturligvis fordi basen er den samme – bestående af gnocchi. Men smagen og formatet er meget anderledes. Så ja, man kan snildt spise gnocchi to dage i træk. Eller spise begge retter på én gang.
Jeg havde en rest pesto stående og en rest fra portionen med salviesmør. Så vi lavede begge retter, Olivier og jeg. Perfekt til en lun, sen og mættende frokost. En pestorest kan du også bruge i en lækker cremet pasta pesto med grøn pestosauce.
Simpel opskrift på gnocchi med pesto og revet parmesan
Denne opskrift er nok en af de mest simple, jeg har skrevet. Du skal nemlig kun bruge:
- Gnocchi: Brug købte eller lav dem selv, hvis du har tid og lyst. Det er en sjov proces!
- Pesto: Brug den, du nu har stående eller min go-to: Hjemmelavet grøn pesto. Du kan også prøve dig frem med en hjemmelavet rød pesto eller ramsløgspesto. Bruger du en rød pesto, kan du med fordel vende friske cherrytomater ved i stedet for basilikum. Bruger du en olivenpesto, er det lækkert med friske oliven i – osv.
- Parmesan: Bruges til at rive hen over retten. Du kan også bruge vesterhavsost eller en anden fastmodnet ost. Eller eventuelt udelade det, da der i de fleste pestoer allerede er ost i.
Jeg tilføjer desuden lidt citronskal og basilikumsblade, fordi det er en nem måde at få mere smag. Især citronskallens syrlighed gør noget godt for smagen, mens basilikumsbladene får retten til at fremstå fin og frisk.