Fyldte æg – Deviled eggs
Her får du en skøn opskrift på fyldte æg, også kendt som djævleæg, som på engelsk kaldes “deviled eggs”. Men faktisk også russiske æg eller påklædte æg. Kort fortalt er det halve æg med fyld.
Æg koges, halveres og fyldes med æggeblommen der røres til en creme, hvorefter denne velsmagende creme fyldes i de halverede æggehvider. Derved bliver ægget løftet til nye niveauer, uden det største palaver.
Fyldte æg smager så godt og er perfekt som en del af frokostbordet eller som snack, fx til påske, pinse eller lign. Det er nemt at lave, og derfor passer det super til mange mennesker, hvis du skulle lave en buffet til konfirmation, bryllup eller reception.
Nem opskrift på fyldte æg / djævleæg
Det er supernemt at lave fyldte æg til en påskefrokost sammen med andre skønne påskeretter. Du skal blot lave hårdkogte æg, det vil sige koge æggene i 9-10 minutter. Efter de er kølet ned i en skål med koldt vand pilles de, skæres på langs, og så fjernes æggeblommerne og samles i en skål.
Nu skal der trylles. I skålen med æggeblommer, tilsættes nu sennep, mayonnaise, karry og tabasco, samt friskpresset citronsaft, hvorefter det røres sammen således at der ikke er nogle klumper tilbage. Fyld nu denne herlige æggeblomme masse i æggehvideskallen – enten med en ske eller kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt det ned i det halve æg og top med frisk puløg.
For at løfte ægget til nye højder har jeg i denne opskrift valgt at smage æggeblomme massen til med karry, sennep og tabasco. Det giver den ellers halv astringerende og milde æggeblomme ny smag. Æggehvider med fyld er nemlig lækker og jeg har valgt at toppe meget simpelt med dild, men man kan komme forskellige krydderurter på, rejer, caviar, stenbiderrogn eller andet. Hver sin smag.
Fyldte æg
Ingredienser
- 3 stk æg
- 1 spsk dijonsennep*
- 65 g mayonnaise
- 1 tsk karry*
- 1 tsk Tabasco
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg
Noter
Fremgangsmåde
- Bring en gryde med vand i kog. Kog æg i ca. 9-10 minutter og læg dem i koldt vand, så de er pilleklar.
- Pil æg, skær dem over på langs, tag æggeblommen ud så du kun har æggehvide-skålen tilbage.
- Kom æggeblommer i en skål med sennep, mayonnaise og karry. Rør det godt sammen, enten med en gaffel eller piskeris, så der ikke er nogle klumper af æggeblomme. Smag til med Tabasco, citronsaft salt samt friskkværnet peber.
- Kom æggemassen i æggehviderne – enten med en ske, eller via en sprøjtepose med stjernetylle. Top med finthakket puløg.
Fyldte æg til påske som appetizers
Disse æg med fyld er toppet med purløg. I min optik giver det foruden en fremragende smag, også en fed visuel effekt til den gule æggeblomme. Det er en vaskeægte påskeret! Den kan bruges som en del af påskefrosten, som snacks eller appetizers.
Æggene passer også ind med andre retter hvad end du vælger at serverer, og er helt perfekte med en skive hjemmebagt rugbrød under. De fyldte æg er helt ideelle hvis du skal have gæster, eller skal servere flere retter, da den kan laves noget tid før. Man samler dem blot lige før servering. Nemt og smart.
Endvidere er disse små djævleæg også perfekt til et frokostbord. Også hvis det ikke er påske. Det kræver meget lidt at få skønne smagsfyldte æg, og derfor vil jeg mene at det er det hele værd.
Forslag til fyld i æggene
Fyld kan både være i selve æggemassen eller som pynt ovenpå. Mulighederne er mange og det smager godt alt sammen. Her er et par gode bud på fyld.
- Lakserilette: Smager skønt og er nemt at lave, bruge endelige denne nemme opskrift på lakserilette. Skift æggemassen ud og fyld de hårdkogte æggehvider ud med laksen.
- Tunmousse: Er nemt at lave, og smager fantastisk med æg, så det kan du sagtens putte i disse halve æg.
- Avocadocreme: Ligesom du havde gjort med æggeblommen kan du også gøre med avocadoen, smag til med dine yndlings krydderier og fyld i de halve æg. En god vegetariske udgave!
- Rejer: Opskriften er godt nok en simpel udgave på fyldte æggehvider, men du kunne også lave fyldte æg og toppe med rejer af god kvalitet. Du kan også fylde dem med en lækker rejesalat.