Forårskylling med grønne asparges
Foråret er kommet og med det alle de skønne råvarer, der nu er i sæson. Jeg har glædet mig særligt til asparges – både de hvide og grønne! Denne ret er derfor en klassisk kylling i ovn, der bliver til en forårskylling med alle de lækre forårsgrøntsager: Asparges, ærter og majroer.
Forårskylling med asparges
Ingredienser
- 1 stk hel kylling (1400 g)
- salt og friskkværnet peber
- 500 ml fløde
- 50 g smør
- 1 stk citron
- 1 bundt frisk estragon
- 12 stk grønne asparges
- 4 stk majroe
- 50 g friske ærter (bælget)
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200° varmluft.
- Kom kyllingen i et fad og krydr den med salt og peber.
- Kom kyllingen i ovnen og lad den stå de første 15 min ved 200°. Skru ned på 175° og lad den yderligere stå i ca. 50 minutter. Kyllingen er færdig når den er 75° inde ved lårbenet.
- Lad kyllingen hvile minimum 15 minutter før den serveres.
- Kom fløden i en lille gryde og reducer den til den tykner en lille smule – kom gerne saften der bliver tilovers fra kyllingen i fløden.
- Pisk ca. 25 g smør ned i saucen og smag til med citronsaft, salt og peber samt hakket estragon.
- Bring en lille gryde med vand i kog, tilsæt en god håndfuld salt og de sidste 25 g smør.
- Skær ca. 3 cm af bunden af dine asparges. Skær dem derefter i stykker af ca. 2-3 cm og kog dem i vandet i ca. 30 sekunder.
- Skær majroerne i kvarte og kog dem i aspargesvandet i ca. 2 minutter.
- Servér majroer, pillede ærter og asparges med estragonsauce og kylling.
Forårskylling med grønne asparges
Den her ret er faktisk en min kæreste har serveret for mig. Det er en af de bedste forårsretter han har lavet, men jeg er sikker på at jeg har mange flere i vente, da han er dygtig i køkkenet og han også elsker forårets råvarer.
Du kan bruge både hvide og grønne asparges til denne ret – vælg din foretrukne eller dem du har liggende. Og hvis du ikke allerede har opdaget, at kylling og asparges er et perfekt makkerpar, så får du altså også lige denne opskrift på kyllingebryst med asparges og persillesauce og den bedste kyllingefrikassé!
Landkylling i forårsklæder med fløde
Til denne opskrift skal du bruge en hel kylling, som tilberedes i ovn. Er du mere til kyllingebryst, kan du også sagtens bruge det. Det er dog lige så nemt med en hel kylling, da den passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave det lækre tilbehør eller slappe af i det fine forårsvejr.
Retten kan sagtens spises som her med et udvalg af grøntsager til, men du kan også servere den med kartofler eller hjemmebagt surdejsbrød til. Det giver mere fylde og gør også at retten snildt kan bruges som gæstemad.
En klassisk kylling i lækker flødesauce
Denne forårskylling er så skøn med en god sauce til. Her laver jeg en klassisk flødesauce, som også klæder grøntsagerne godt. Prøv også kylling med svampesauce.
Andre gode opskrifter med kylling
Efter vi er begyndt at fokusere på at mindske madspild og at spise bæredygtigt derhjemme, spiser vi også lidt mindre kød. Heldigvis er kylling noget af det mere bæredygtige kød og man kan desuden bruge skroget til fond. Det kan du lave af helstegt kylling og så har du mad til flere dage, på den måde mindsker du madspild. Fond kan du fx bruge til en skøn ramen suppe med nudler og kylling.
Du kan finde alle mine opskrifter med kylling her. Jeg kan særlig anbefale min opskrift på fyldt kyllingebryst med hjemmelavet grøn pesto med basilikum.