Citronfromage
Citronfromage er den skønneste dessert, frisk og syrlig. Det er selvfølgelig citronen der er den vigtigste ingrediens i denne hjemmelavede citronfromage.
Desserten forestiller jeg mig giver minder fra barndommen, hvis din mormor eller farmor serverede en dejlig portion citronfromage med flødeskum, som en lille dessert.
Opskriften er nem og smager af sommer, sol og glade dage. Ligesom andre opskrifter på desserter i glas kan den forberedes. Denne opskrift på verdens bedste citronfromage kan laves dagen før, og minimum 4 timer før den skal serveres, da den skal sætte sig. Citronfromage er derfor ideelt hvis du skal lave en hjemmelavet gammeldags dessert med fløde, som er klar til at servere. Den er jo klar i glasset, når du er klar til at servere! Ligesom en chokolademousse er den nem at tilberede og servere i et glas.
Inspiration til flere frugtdesserter: Frugtsalat med råcreme eller citronkage med blå birkes.
Nem opskrift på gammeldags citronfromage
Denne citronfromage med fløde er verdens nemmeste dessert, som kan forberedes i forvejen. En citronfromage skal være frisk og let, hvilket jo er så dejligt om sommeren.
Denne opskrift på citronfromage med hele æg er lækker og moussede med luftige elementer fra den piskede æggesnaps af sukker og æg. Udblødt husblas varmes i en gryde med masser af citron! Og hvis du vil have ekstra knald på citronsmagen, kan du vende en spiseske lemoncurd i massen.
Citronfromage smager vidunderligt jo. Så i med dejlig smagsgivende citronskal og saft til husblassen, som herefter vendes i æggesnapsen. Fløden piskes til en luftig flødeskum, der vendes i, hvorefter massen fordeles i enten portionsglas eller en stor skål. Efter 4 timer i køleskabet, har din hjemmelavede citronfromage sat sig, og er klar til servering. Jeg er jo vild med at det ikke kun skal smage godt, det skal også se godt ud. Derfor anretter jeg med flødeskum sprøjtet med stjernetylle og frisk revet citronskal.
Opskriften på citronfromage får du her:
Citronfromage
Ingredienser
- 4 stk husblas
- 3 stk æg
- 80 g sukker
- 80 g citronsaft
- 2 stk citroner
- 275 ml fløde
Pynt
- 200 ml fløde
- 1 stk citron
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Husblas udblødes i kold vand.
- Pisk imens æg og sukker sammen til en æggesnaps – den skal være lys og let.
- Hæld væden fra den udblødte husblas og kom den i en lille kasserolle og smelt den. Kom citronsaft og skallen fra to økologiske citroner under omrøring.
- Hæld husblas-citron-blandingen i æggesnapsen og pisk godt igennem!
- Pisk fløden til flødeskum og vend den den i massen. Kom citronfromagen i små 4 glas eller én stor skål. Sæt på køl i minimum 4 timer – gerne natten over.
- Lige før servering piskes fløde til flødeskum, hældes på en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt fromagen med flødeskum som vist på billederne, i små stjerner.
- Riv med citronskal efter behov.
Citronfromage med fløde som mormor lavede den!
De gode gammeldags opskrifter, mormor madopskrifterne, de kan bare noget! Nostalgisk mormormad, er mad med masser af fløde og kærlighed. Denne citronfromage er gammeldags i brugen af fløde, da der både er fløde i opskriften og på toppen med stjernetylle. Selv synes jeg, at det er enormt lækkert at rive skal fra citronen på toppen, og ser det også bragende ud!
Kan man lave citronfromage dagen før? Ja snildt! Der er husblas i opskriften og det holder på konsistensen. Når du laver hjemmelavet citronfromage med husblas, skal du jo også medregne de timer hvor den står og sætter sig i køleskabet, så du kan sagtens lave det dagen før!
Hvad passer til citronfromage? Hmm, lad os nu se. Citronfromage med fløde har en dejlig blød konsistens, er afbalanceret mellem syrligheden fra citronen og sødmen fra sukkeret, og så passer den eminent til gæstemad, til sommeraftener, til en italiensk tema aften – jeg kunne blive ved. Idet den kan laves på forhånd, er den fantastisk hvis du skal have gæster, og en dessert virker uoverskuelig, for denne kan du lave dagen før, eller flere timer forinden og blot serverer når det er tid. Du kan pynte som jeg med citronskal eller måske med mynte, der vil sikkert også være virkelig lækkert.
Hjemmelavet citronfromage med hele æg
Hvis du skal lave verdens bedste citronfromage, så skal du bruge hele æg, da det fuld ud fungere! Du skal jo lave en æggesnaps og ikke en marengs, derfor slipper du for at skulle rode med at skille blommen fra hviden. Kæmpe win! Brug evt. pasteuriserede æg, hvis du er mere tryg ved det.
Kan citronfromage fryses?
Nessun problema. Ja, det er intet problem! Du kan derfor lave en dobbelt portion og fryse halvdelen ned, så har du til næste gang du skulle få gæster, eller hvis du bare skulle have en lille sød sag en dag.