Annonce

Chokolademousse med hasselnøddeknas og bær

chokolademousse

En opskrift på chokolademousse burde være landet på min hjemmeside for længe siden, fordi det er en så skøn klassisk dessert – gerne med et drys knas og/eller chokoladespåner samt et udvalg af friske bær. Jeg mener, hvem nyder ikke at slutte et dejligt måltid af med en luftig og skøn mousse med en intens smag af chokolade?  

Chokolademousse laves oftest med pisket æggehvider eller flødeskum og konsistensen kan variere meget. I min opskrift finder du både æggehvider og fløde. Man kan lave chokolademoussen meget let og luftig mousse eller en mere cremet og tung – det afhænger meget af den teknik man arbejder ud fra. 

Det er supernemt at lave en chokolademousse – nemmere end du måske tror. Det er faktisk nok én af de nemmeste dessertopskrifter du kan lave, og tilmed en af dem, du kan lave i god tid.

chokolademousse opskrift

Chokolademousse

Chokolademousse er en skøn dessert, som er nem at lave. Du kan lave den dagen før og være i god tid.
4,56 fra 9 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
Ventetid3 timer
I alt3 timer 25 minutter

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade*
  • 6 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 stk æggehvider
  • 150 ml fløde

Hasselnøddeknas

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Hasselnøddeknas

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Hak hasselnødderne fint.
  • Rør dem sammen med de resterende ingredienser til en homogen masse. Bedst hvis smør er blødt!
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og smør massen herpå. Bages i ca. 8-10 minutter til det er lettere gyldent. Lad det afkøle og bræk det i småstykker.

Chokolademousse

  • Hak chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  • Æggeblommer piskes med sukker til en cremet æggesnaps. Vend med den smeltede chokolade.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen.
  • Pisk fløde til en let skum og vend den med.
  • Kom moussen i fire glas, så det passer til ønsket mængde. Jeg brugte glas på ca. 160 ml og havde en lille portion tilovers.
  • Dæk glassene til og stil dem på køl i minimum 3 timer. Gerne natten over.
  • Pynt chokolademoussen med hasselnøddeknas og friske bær efter ønske. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Prøv også: Hvis du er vild med desserter i glas, kan jeg også anbefale dig at prøve min opskrift på citronfromage.

Nem og lynhurtig chokolademousse

Det er hurtigt at bikse sådan en dessert her sammen, det er kun ventetiden der er den længste proces. Jeg bruger næsten altid en chokolade med et kakaoindhold på mellem 60-65 %, så den ikke er alt for bitter. Nogle foretrækker chokoladesmagen mere intens og kraftig, og så skal du op i en +70 % chokolade. Du kan også bruge fx hvid chokolade eller mælkechokolade. 

Generelet kræver desserten få ingredienser, og de er tilmed lettilgængelige. Jeg har desuden lavet hasselnøddeknas til at drysse ovenpå, og det er også nemt at lave. Det er superlækkert med noget sprødt til den luftige mousse. Og de friske og syrlige/søde blåbær og hindbær smager fantastisk i kombination med chokoladen. Prøv begge dele – jeg er sikker på, at du og dine medspisere vil elske det! 

Sådan laver du en luftig chokolademousse uden husblas

Nogle vælger at komme husblas i opskriften, men det er slet ikke nødvendigt. Det klarer æggehviderne og fløden fint. 

Moussen laves meget simpelt: Æggeblommerne skal piskes med sukker til en cremet æggesnaps, og derefter vendes med smeltet chokolade. Æggehvider piskes også stive og vendes med sammen med letpisket flødeskum. Det er supernemt og til sidst skal moussen bare på i ønskede glas og sættes på køl. Efter minimum 3 timer har du en skøn luftig chokolademousse, klar til pynt af friske bær og hasselnøddeknas – eller hvad du man nu lyster. 

luftig chokolademousse

chokolademousse uden husblas

Opskrift på klassisk chokolademousse 

Som skrevet, så er det virkelig både nemt og hurtigt at lave chokolademousse. Jeg laver min mousse med æggehvider, sukker, en smule fløde og selvfølgelig en god chokolade. Der må ikke spares på de gode råvarer, særligt ikke chokoladen – den er trods alt det bærende element. Jo bedre chokolade du bruger, desto bedre dessert. 

TIP: Overvej at bruge en chokolade med en procent mellem 60-65, så desserten ikke bliver alt for bitter – medmindre du selvfølgelig foretrækker det.

Du kan se opskriften her som en grundopskrift, og derfra selv tilsætte smagsgivere som fx appelsinsaft- eller skal, et shot espresso eller syltetøj. Mulighederne er mange og det er kun din fantasi og smagsløg der sætter grænsen. Men tænk på, hvad går godt i kombination med chokolade. 

Chokolademousse er den perfekte dessert

Chokolademousse er en meget nem dessert at lave og den kræver meget få ingredienser eller køkkentid. Derudover er det en af de desserter, som man kan forberede fra morgenstunden eller dagen forinden – det gør blot chokolademousse endnu mere attraktiv, hvis man nu gerne vil være i god tid til en gæstemiddag eller til nytårsaften. Og hvis du også gerne vil være i god tid med stykker af kransekage, kan du også lave den på forhånd.

Faktisk er de et must at lave den et par timer i forvejen, da desserten skal have lov at sætte sig ordentligt. Jeg portionsanretter min chokolademousse i fine små glas på forhånd, så jeg kun lige skal pynte dem med friske bær, inden servering. Det må da siges at være nemt og hurtigt! Et andet godt tip er at bruge chokolademoussen ovenpå verdens bedste brownies, som du også kan bage dagen før.

Prøv også: Gateau marcel der består af en halv bagt chokolademasse og en luftig chokolademousse på toppen.

chokolademousse med chokolade

chokolademousse opskrift

bedste opskrift chokolademousse
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments