Blommetærte med frangipane
En skøn tærte med blommer, har længe været på min liste over opskrifter jeg ville lave. Det blev til denne lækre opskrift på blommetærte med mørdej og mandler.
Jeg er virkelig glad for at bruge årstidens frugter, og blommer er i sæson lige nu. Det er med at få det udnyttet så længe sæsonen varer. Jeg er så heldig at vi har et stort blommetræ i vores sommerhushave – det skulle da udnyttes.
Blommer smager fantastiske, da de både er søde og lidt syrlige. I denne tærte med blommer får du en sprød mørdejsbund med mandelfyld, også kendt som frangipane, hvori de modne blommer trykkes ud i. Så det er altså en vidunderlig desserttærte, hvor de smukke blommer virkeligkommer til sin ret og de bidrager med en skøn smag.
Sprød mørdejstærte med blommer og frangipane
Tærten med blommer er bagt med en sprød mørdejsbund, som du sagtens kan lave dagen i forvejen. Når mørdejen er klar, trykkes den ud i tærteformen og derefter laves den lækre frangipane og hældes i tærteformen.
Den lækre mandelcreme, også kendt som frangipane har en italiensk oprindelse. Det er en nem og lækker opskrift, som kun består af 5 ingredienser: Mandelmel, smør, sukker, vaniljestang og æg. Den cremede frangipane smager helt fantastisk og nøddeagtig. Det er verdens bedste blommetærte, hvis du spørger mig.
Læs også: Pæretærte med frangipane og mørk chokolade
Læs også: Inspiration til flere opskrifter på desserttærter.
Nem opskrift på blommetærte med mandler
Denne opskrift på blommetærte med mørdej og mandelmel er virkelig lækker og nem. Jeg har brugt små Victoria blommer i tærten. De skønne blommer tilfører sødme og syrlighed, den cremede mandelmasse smager skønt af nødder og mørdejen er sprød og smøragtig.
Du kan forberede tærtebunden dagen før, hvis du vil spare tid. Således kan du på dagen forberede fyldet, der i denne tærte er den lækreste frangipane og Victoria blommer – andre blommer kan også anvendes.
Blommerne halveres og trykkes ned i mandelfyldet og pyntes med hakkede mandler. Efter kun 20 minutter i ovnen, har du en lækker sprød blommetærte med mandler. Server den lune tærte med creme fraiche til.
Få opskriften på blommetærte med frangipane her:
Blommetærte
Ingredienser
Mørdej
- 90 g smør
- 65 g flormelis
- 150 g hvedemel
- 1 stk æg
Fyld
- 85 g mandler*
- 70 g rørsukker*
- 1 stk vaniljestang
- 85 g smør
- 1 stk æg
- 7 stk blommer
Desuden
- 20 g mandler*
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
Mørdej
- Blend koldt smør, flormelis og hvedemel i en foodprocessor til det smuldrer. Kom ægget i og blend kort, til det er en samlet masse.
- Kom dejen i film og læg den herefter på køl i minimum 1 time, gerne til dagen hvis du har tid.
- Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. Tryk den ud i en smurt tærteform eller en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en aflang form på 35 cm.
Frangipane
- Blend mandlerne helt fint til mandelmel.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør det med lidt sukker.
- Pisk blødt smør, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Tilsæt ægget og pisk det godt.
- Kom det fintmalede mandelmel i æggeblandingen og vend det godt sammen til du har en homogen frangipane. Kom den herefter i tærteformen.
Blommetærte
- Tænd ovnen på 180°, varmluft.
- Halver blommerne og tryk dem ned i frangipane massen.
- Drys med hakkede mandler.
- Bag tærten ved 180°, varmluft i ca. 20 minutter.
Serveringsforslag
- Servér den lune tærte med creme fraiche eller vaniljeis.
Spørgsmål og svar til opskriften på blommetærten
Hvilke blommer kan jeg bruge?
Jeg har brugt Victoria blommer til opskriften på denne blommetærte. Men du kan sagtens bruge andre sorter.
- Victoria blommer: Små blommer der er rød-orange og som har en frisk og sød smag. De er i sæson start september. Det er de blommer jeg har brugt i opskriften.
- Mirabelblommer: Små gule blommer, med en smule rødt. De er saftige, men kan godt være lidt melede. I sæson i august. Hvis du er heldig, kan du finde de fine træer rundt omkring ved fx sommerhusområder. Hvis du bruger dem, skal du bruge en del flere end 7 stk.
- Reine Claude blommer: Store blommer, der er gulgrønne. De har en sød smag og er meget saftige. I sæson start i september. De er gode fordi de har en god størrelse og smag!
- Jubileum blomme: Typisk dem man kan købe i supermarkedet. Det er meget store blommer, der er rød violette med en meget fin syrlig sød smag. I sæson midt-sidst i august.
Kan jeg bruge frosne blommer?
Du kan sagtens bruge frosne blommer til blommetærten. Det er dog en god idé at de er halveret og stenen er fjernet, inden de fryses. Hvis ikke du gør dette, skal de frosne blommer tø op, inden de bruges i opskriften på tærten med blommer.
Prøv også lækre opskrifter på: Blommekompot, blommekage med marcipan, blommemarmelade eller gammeldags syltede blommer.
Verdens bedste blommetærte med mandelmel
Denne tærte med blommer og mandelmel smager virkelig skønt. Mandlerne bidrager til en fantastisk nøddesmag og er fantastisk i samspil med de søde blommer. Du er nødt til at prøve denne opskrift på en nem blommetærte. Hvis du også er vild med blommer, så kan du her finde flere opskrifter med blommer.