Blommekompot med vanilje – en hurtig og nem opskrift
Blommekompot med vanilje er noget, som jeg elsker at spise på grød, en ostemad eller på is. I en tærte ville det også være virkelig lækkert. Eftersom sæsonen for blommer er er ved at nå sin ende (ihvertfald dem du kan plukke), så vil jeg lige nå at dele denne opskrift. Du kan stadig finde lækre blommer i de fleste supermarkeder.
Til denne kompot har jeg anvendt Reineclaude blommer, da de har en skøn mild smag og fordi de har en masse dejlig saft i sig.
Blommekompot
Ingredienser
- 15 stk blommer
- 1 stk vaniljestang
- 2 spsk rørsukker*
- 0,5 dl vand
Noter
Fremgangsmåde
- Fjern sten fra blommerne og skær blommerne i både. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Kog blommerne i en gryde med sukker, vaniljesukker (og vaniljestang) og 1/2 dl vand til blommerne begynder at koge ud og tykne.
- Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis kompotten bliver for tyk.
- Kom kompotten på et skoldet glas, vaniljestangen kan du tage op eller lade blive ved.
Opskrift på blommekompot med vanilje
Jeg beholder skralden på blommerne, da jeg synes det giver en dejlig tekstur. Kompotten er ret nem at lave, og kræver tre ingredienser (hvis vi ikke tæller vand med): blommer, sukker og en vaniljestang.
Stenene skal blot fjernes, blommerne koges op og til sidst på glas. Det bliver vist ikke nemmere. Servér kompotten på grød eller nemme surdejsboller.
Flere opskrifter med blommer
Hvis du vil kaste dig ud i endnu en opskrift med blommer, kan du tage et kig på syltede blommer i kanel. Det er om at udnytte, at de lækre blommer jo er i sæson. Hvis du har rigeligt af dem, kan du overveje at bruge dem i frugttærter.
Jeg kan også anbefale dig at prøve min opskrift på blommetærte med mandler og mørdej eller blommekage med marcipan.