Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Grillmad

Lune sommeraftener, hvor solen går sent ned og haven eller parken bare kalder på at blive nydt. Sådanne aftener er perfekter grillaftener. Når det skal være helt klassisk og nemt, er det ofte et par pølser man smider på grillen og dertil en kold kartoffelsalat, som desuden er forholdvis billig grillmad! Men jeg har sommer efter sommer også udforsket, hvad man ellers kan smide på grillen – og det er altså ikke så lidt!

Grillmad og tilbehør som kan kommes på grillen hører sig til. Nedenfor finder du en masse skønne grill-opskrifter med kød, fisk, frugt og grønt. Så tag endelig et kig i mit opskriftindeks her, hvor det er grillmaden, der styrer slaget. Og lad os så nyde de dejlige sommeraftener i fulde drag.

krydret kyllingekebab på spyd
Grillspyd
Grillede peberfrugter med ricottacreme
Grillede grøntsager
grillede lammespyd

Lammespyd med chimichurri og bulgursalat

opskrift på snobrød

Snobrød – nem opskrift på snobrødsdej

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Kyllingekebab på spyd

Kyllingekebab på spyd

Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme

Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme

Grillede peberfrugter med ricottacreme

Grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder

fyldt kyllingebryst med pesto

Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og tomat

kofta på spyd

Kofta på spyd

Grillede auberginer med hummuscreme og tomatsauce

Grillede auberginer med hummuscreme og tomatsauce

Aspargesbroccoli

Stegt aspargesbroccoli

Bruschetta med tomater

Bruschetta med tomat og basilikum

Grillede kyllingespyd med barbecue

Marinerede kyllingespyd med bbq

1 2 Næste »

Opskrifter på grillmad

Jeg elsker grillmad og tilbehør til grillmad! I virkeligheden kan man jo grille året rundt, men om sommeren hvor temperaturen siger +15° og himlen er klar – ja, så er der altså intet bedre end at sidde udenfor med tæpper, til sent ud på aftenen og nyde alverdens dejlig grillmad.

Først og fremmest synes jeg at grøntsager generelt bliver overset, når det kommer til grillmad. Tit er det kødet, fx oksekødet, der får lov at spille hovedrollen eller grillspyd med kylling. Men i stil med mere bæredygtige spisevaner, så skal man ikke være bange for at smide grønt på grillen. Der kan man jo med fordel også lave nogle grøntsags-grillspyd!

Det perfekte tilbehør til grillmad

Grillede asparges og grillede majs er en rigtig god start når det kommer til tilhør, men man kan også grille gulerødder, spidskål og pærer! Pære er faktisk en fremragende frugt til madlavning, især når man kombinerer grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette. Dét kan altså noget, og selvom det lyder funky skal du ikke være bange for at prøve det. Du kan generelt grille mange skønne grøntsager, og så er du altså hurtigt sluppet afsted med et billigt, sundt og lækkert måltid.

Derudover er det altid skønt med et godt udvalg af salater til grillmad. Der er så mange gode salater, som kan sættes på det store sommerbord til fx grillede pølser, kød og brød.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Maj 8

Open
En lynhurtig god quinoasalat med kikærter, som jeg lige har lyst til at dele med jer 🥗🥬 Husk at gem den, den er nemlig så god til froskost, aftensmad, til madpakken eller en lille picnic-tur 🌳🌼🐰

Det skal du bruge, 4 personer: 
200 g quinoa
1 dåse kikærter
½ stk agurk
50 g oliven
1 håndfuld friske koriander (eller bredbladet persille)
50 g feta

Tahindressing
60 g lys tahin
½ stk citron (saften)
1 fed hvidløg
1 spsk akaciehonning
salt og friskkværnet peber

1. Kog quinoa efter pakkens anvisning. Lad dem afkøle. 
2. Dræn kikærter og skyl dem godt. 
3. Skær agurk og oliven i mindre tern. Finhak koriander. 
4. Kom alle ingredienser i en skål. 
5. Dressing: Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres et fed hvidløg i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 
6. Smag dressingen til med honning, salt samt friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft eller efter behov.
7. Vend dressingen sammen med alle ingredienserne.
.
.
.
#quinoasalat #nemsalat #hverdagsmad #frokostsalat #nemsalat #hurtigmad #deldinmad #marialottesdk #madblogger #madplan #gørdetnemt #økologi #sundsalat #sundhed #proteiner #kikærter

marialottesdk

View

Maj 6

Open
Reklame 🍋 Sommeren er over os, og det er Løgismose koldskålen fra @nettodk også! Denne her (mormor)koldskål er på min top 3-favoritter, lige så længe jeg husker. Og jeg elsker at erstatte kammerjunkerere med bær og ✨koldskålscrunch✨ Har du prøvet det? Ellers KÆMPE anbefaling herfra! Hvad kommer du på?

Husk at gemme opskriften 🔖 

Crunch til 4 personer:
* 2 dl havregryn
* 1 dl mandler, grofthakket
* 2 spsk sirup
* 1 tsk vaniljesukker
* 1 nip salt
* 40 g smør, til stegning

1. Rør havregryn, mandler, sirup, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
2. Varm en pande op ved middel varme, kom smør på og lad det smelte. Tilsæt blandingen og rør det jævnligt i 5 minutter til det er lettere gyldent - pas på det ikke brænder på. 
3. Fordel på bageplade, beklædt med bagepapir. Lad det afkøle.
4. Anret koldskål i en skål og top med friske bær og koldskålscrunch. 
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #koldskål #Løgismosekoldskål #mormorkoldskål #sommerdessert #dessert #friskebær

marialottesdk

View

Apr 30

Open
Hurtigt & nemt ostebrød á la stop madspild 🍞 Forvandl et tørt og kedeligt brød til et lækkert brød med ost, hvidløgssmør og urter. Perfekt til sommermad, grillmad, tapas eller salater. 

Opskriften er på marialottes.dk (link i bio). Søg ‘ostebrød’ og det kommer frem. 
.
.
.
#ostebrød #osteopskrift #mad #marialottesdk #deldinmad #madblogger #stopmadspild #mindremadspild #madspild #stopspildafmad

marialottesdk

View

Apr 28

Open
Reklame 🥣🌱 Professorens grønne grød - min version. Denne her skål af grøn kærlighed er blevet en morgenmadsfavorit hos mig. Du kender nok professorens grønne grød, men den er altså ikke helt min kop te. Så nu har jeg lavet min egen version og brugt en masse grønt, gode fedtstoffer og sukkerfri mandeldrik fra @groenbalance_official 🙏🏼💚

Husk at gem opskriften 🔖 

Opskrift kommer her, til 1 stor portion: 
💚1/2 avocado
💚1/2 æble
💚1 banan
💚2 kugler frossen spinat
💚1/2 dl frosne edamamebønner
💚1 dl frossen blomkålsris
💚1/2 citron, saften
💚1 lille håndfuld pekannødder eller valnødder
💚2,5 dl sukkerfri mandeldrik (kan købes i MENY, SPAR, Min Købmand). 

1. Kom alle ingredienser I en blender. Blend til en cremet “grød”. 
2. Hæld i en skål og top med fx granola og bær.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #grøngrød #professorensgrønnegrød #sundmorgenmad #grønstart #grønsmoothie #grøngrød #smoothiebowl #grøntsager #mandeldrik

marialottesdk

View

Apr 23

Open
HALLOUMI TACOS 🌮 Drøm dig til Mexico og prøv disse nemme tacos med paneret halloumi, mango-avocado-salsa og chilimayo 🥑🥭🍋‍  En perfekt kombination. De tager måske en halv times tid og er ret geniale at servere til gæster.
 
Følg @Annabartels og @Marialottesdk for flere nemme og lækre opskrifter 🧡

Opskriften kommer her, til 4 personer: 
Salsa:
·       2 stk avocado
·       1 stk mango
·       1 stk rødløg
·       1 spsk olivenolie
·       1 stk lime
·       1 håndfuld friske koriander
·       salt og friskkværnet peber
Chilimayo:
·       3 spsk mayonnaise
·       1,5 tsk Sriracha
·       ⅓ tsk røget paprika
·       ½ stk lime, saften
·       salt og friskkværnet peber
Desuden:
·       400 g halloumi
·       2 æg
·       120 g hvedemel
·       120 g rasp
·       smagsneutral olie (til stegning)
·       16 stk tacos
 
1)    Skær avocado, mango og rødløg i små tern. Vend det sammen med olivenolie, lime, friske koriander og smag til med salt og peber.
2)    Bland mayonnaise, sriracha, røget paprika og limesaft sammen i en skål. Smag til med salt, peber og justér styrken efter dine smagspræference.
3)    Skær halloumi i aflange stykker og dup dem tørre. 
4)    Find tre skåle frem og pisk æg sammen i én. Kom hvedemel i den anden og rasp i den tredje. Vend først et stykke halloumi i hvedemel, dernærst æg og til sidst i raspen.
5)    Kom olie på panden, så det dækker bunden helt og varm den op til middel-høj varme. Når olien begynder at boble omkring en tandstik, er den klar. Kom de panerede halloumistykker heri, og steg dem ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.
6)    Varm dine tacos på en tør pande. Placer et par skiver sprødstegt halloumi i hver tacos. Top med mango-avocado-salsa, chilimayo og evt friske koriander.
.
.
.
#tacos #halloumitacos #hjemmelavetmad #deldinmad #annamad #marialottes #hverdagsmad #mexicanskmad #hurtigmad #tacos #halloumi #sprødhalloumi #avocadosalsa #mango

marialottesdk

View

Apr 20

Open
Der findes chokoladekager – og så findes der luksus chokoladekage med chokoladeganache. Ej, men det er SÅ godt! Sådan en chokoladeganache på toppen slår altså glasur BIG TIME! 🍫🍰 Har du bagt noget lækkert i påsken? 

Find opskriften via linket i min profil, eller søg efter ‘chokoladekage’ og den kommer frem🤎👏🏼
.
.
.
#chokoladeganache #chokoladekage #nemchokoladekage #kageopskrift #kager #deldinmad #madblogger #marialottesdk #nårduelskertbage #bageglad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required