Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Rødbedesalat med ostecreme og estragon

Rødbedesalat med ostecreme og estragonRødbedesalat skal der til, fordi rødbederne er så småt i sæson, og denne er derfor perfekt her i efterår- og vintermånederne. Salaten er god alene, evt. med et stykke brød til, men passer perfekt som tilbehør til andre retter. Rødbedesalat med ostecreme og estragon er tiltænkt som en lille opgradering af den ellers velkendte rødebedesalat med smuldret feta. I stedet for feta, har jeg anvendt en let saltet ost, der er blendet til en creme der er vendt med rødbederne.

Jeg har som sagt skiftet fetaen ud, der normalt er lavet på fåremælk og i nogle tilfælde, også gedemælk. Men mig, (som I måske allerede har bemærket) er ret glad for smagen af gedeost. Og dagens fokusingrediens i indlægget er derfor denne dansk økologisk hvid gedeost fra Tebstrup. De har desuden et fint udvalg af andre økologiske gedeoste – de smager fantastisk(!), og det er altid disse jeg selv vælger, når jeg handler.

Osten er blendet sammen med græsk yoghurt, citron og lidt ekstra salt – dette giver den lækreste ostecreme, der virkelig er lækker med de kogte rødbeder. Salaten bliver derfor ikke så “tør”. Kan du forestille dig hvor godt det er? Så læs med her.

Se også: Rødbedesalat med pærer, kikærter og tahindressing / Rødbedebøffer med salatost / Glutenfrie rødbedevafler

{ Rødbedesalat med ostecreme og estragon, 4 pers. }

1 kg rødbeder, rå vægt
1 bundt estragon,
1 dl hasselnødder, hakket
olivenolie

Ostecreme
100 g salatost
200 g græsk yoghurt, 10%
en knivspids salt
et skvæt citronsaft


Rødbederne koges hele, i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem køle af i koldt vand.

Fjern skrællen, og skær dem i kvart. Vend med halvdelen af estragon med samt lidt olivenolie.

Ostecreme: blend alle ingredienserne sammen til ostecremen og smag evt. til med ekstra salt og citron. Vend rødbedestykkerne med i og anret på et fad. Drys med estragon og hasselnødder. Velbekomme.

Rødbedesalat med ostecreme og estragon Rødbedesalat med ostecreme og estragon Rødbedesalat med ostecreme og estragon

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer