Fuldkornsvafler med et twist af mandel

Grønne ovnbagte falafler

img_5493

Er der noget, som jeg virkelig elsker så er det falafler. Faktisk har jeg ikke altid været så glad for dem krydderiet spidskommen, som jeg bestemt ikke kunne lide for bare et år siden. Heldigvis skifter vi smagsløg med tiden, og nu kan jeg næsten ikke få nok af det varme krydderi.

Når jeg laver falafler, laver jeg altid en god stor portion, når jeg alligevel er igang. Jeg fordobler denne opskrift, også smider jeg en god portion på frys. Så har jeg til de travle dage eller til madpakken.

Falafler er så lækre og kan bruges i forskellige retter – salater, pitabrød, madpandekager eller sandwiches.

{ Grønne ovnbagte falafler, ca. 16 små  }

1 dåse kikærter i lage
1 fed hvidløg
2 store håndfulde persille
saften og skal fra en halv citron
1 spsk stødt spidskommen
2 spsk. havregryn (evt. glutenfrie)
1 spsk gurkemeje
1 tsk bagepulver
0,5 dl vand
salt og peber
olivenolie til pensling


Skyl kikærterne fri for lagen. Skyl persille grundigt og kom det i en blender med kikærterne og de resterende ingredienser. Blend godt til en ensartet masse. Lad farsen hvile i 15 minutter, så den kan sætte sig.

Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form farsen til små kugler, placér dem på bagepladen og pensl dem med lidt olivenolie.

Bag falaflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Server dem varme, da konsistensen er bedst sådan. Velbekomme. img_5492

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornsvafler med et twist af mandel