Sukkerfrie cookie is-sandwich

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner

En sommerlig grønskålssalat er på menuen i dag. Jeg er hos mine forældre disse dage, da jeg stadig har en sidste uges ferie, inden jeg starter i praktik på mandag. Min mor havde været så sød, at tage friskplukket blåbær med hjem fra Samsø til mig. Der er bare noget lækkert over danske råvarer – og specielt, når man ved hvor de kommer fra. Jeg elsker virkelig de små blå bær, og nogle blev brugt til morgenmad, andre i kage og i går aftes, til denne grønkålssalat.

Salaten blev rigtig lækker, og derfor synes jeg ikke I skal snydes for opskriften. Den har både noget sprødt, salt, syrligt og sødt – lige som jeg elsker det. Vi spiste salaten til kylling og majskolber, som vi havde grillet. Jeg tænker også, at den også vil være lækker at pifte op med nogle kikærter, feta eller avokado.

Se også grønkålssalat med fennikel og kakifrugt eller cremet salat med ris, grønkål og blåbær i tahindressing

{ Sommerlig grønkålssalat med blåbær, 4 personer }

2 æbler
3 store gulerødder
6 stilke eller 6 håndfulde hakket grønkål
2 dl friske blåbær

topping:
1 dl græskarkerner
1 spsk olie
1 tsk salt

Dressing:
1 spsk olie
1 spsk sød sennep (jeg brugte denne) eller du kan bruge 1 spsk. honning + 1 tsk. dijonsennep (glutenfri)
1 tsk citronsaft
1 spsk vand
1 tsk æbleedieke
salt + peber


Tag en pande og rist græskarkerner af i olie og salt til de begynder at “poppe” og blive gyldne. Tag dem af panden og lad dem afkøle mens du laver salat og dressing klar.

Rør dressingen sammen, smag den godt til og bland den omhyggeligt med salaten.

Fjern kernehus fra æblerne og snit dem i små tern – du kan også lave både, istedet for tern. Skræl gulerødder og snit også dem i små tern.

Fjern stokken fra grønkålen og hak bladene fint (jeg købte mit hakket), men ellers kan du komme grønkålsbladene en tur i minihakkeren eller i en foodprocessor.

Skyl blåbær (gem gerne lidt til topping). Vend alle ingredienser sammen med dressingen og top med græskarkerner og blåbær. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfrie cookie is-sandwich