Nemme glutenfrie chokoladeboller

Dadelkugler – en grundopskrift

Jeg elsker dadler – at spise, i kager, som spread til boller eller som her, dadelkugler. Jeg laver tit dadelkugler, for at de kan ligge i køleskabet, således jeg altid har en lille snack jeg kan tage hvis den søde tand skulle melde sin ankomst.

Jeg laver altid mine dadelkugler meget forskellige – det afhænger af, hvad jeg lige har i skufferne. Men her får i den grundopskrift, som jeg næsten altid bruger til de helt neutrale dadelkugler, som derefter ruller i forskellige smage.

Grundopskrift (30 kugler, alt efter din størrelse):

200g dadler uden sten (de bløde fra papæske)

1 dl hakket mandler

1 tsk vaniljepulver

1 dl groft kokosmel

2 spsk. rå kakaopulver

evt. lidt væske (vand, mælk eller lign.)

Fremgangsmåde:

Pil stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet massen i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og bland godt. Tilsæt evt. lidt væske, hvis din masse er for våd. Stil på køl en time, til massen har sat sig og du kan rulle den.

På billedet er der rullet i fire forskellige ingredienser; lakrids, kokosmel, lakridspulver og hampefrø.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme glutenfrie chokoladeboller