Trøffelpizza med kartofler og rucola

opskrift på hjemmelavet trøffelpizza med trøffelpure

Jeg elsker en god hjemmelavet pizza! Sådan en med sprød tynd pizzabund. Jeg elsker også trøffel, og eftersom vi havde noget trøffelpuré stående i vores køkkenskuffe fik jeg lyst til at bruge det til denne trøffelpizza.

Denne pizza har masser af umami, både fra trøffelpuréen og osten. Mozzarellaen giver ikke så meget smag, men den smeltede ost hører bare en pizza til, ikkesandt? Jeg elsker det ihvertfald!

Hjemmelavet trøffelpizza med kartofler og rucola

Der er knald på trøffelsmagen, fordi pizzabunden er smurt med trøffelpuré og så kommer jeg også en lillebitte smule trøffelolie på også. Derudover er der tynde skiver af kartofler på som også bages med i ovnen. Til sidst topper jeg med rucola og revet Parmesanost. Det er en vidunderlig kombination, som du bare må prøve!

Inspiration til flere pizzaer: Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe og fuldkornspizza med pesto, mozzarella og friske tomater.

trøffelpizza

Opskrift på pizza med trøffelpuré

Jeg har smurt den hjemmelavet pizzabund med trøffelpuré. Trøffelpuréen kan købes i velassorterede supermarkeder og specialbutikker – det er ret nemt at få fat på. Og så smager det bare virkelig godt. Du kan også lave det selv, ved at stege nogle svampe af på panden og blende dem med en god trøffelolie, gerne hvid trøffelolie.

opskrift på hjemmelavet trøffelpizza med trøffelpure

Trøffelpizza med kartofler og rucola

Hjemmelavet trøffelpizza med kartofler og rucola med en sprød pizzabund smager helt vidunderligt. Trøffelpuréen kan købes i velassorterede supermarkeder eller specialbutikker.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 pizzaer
Forberedelse1 time 15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Pizzadej

  • 195 ml vand (22 grader)
  • 6 g gær
  • 300 g Tipo 00 hvedemel
  • 1 tsk flagesalt (6 g)

Fyld

  • 100 g kartofler
  • 80 g trøffelpure
  • 20 g trøffelolie
  • 100 g revet mozzarella
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmesan

Noter

TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.

Fremgangsmåde

Bund

  • Følg fremgangsmåden på pizzabunden efter denne opskrift – du kan også lave en koldhævet pizzadej, hvis du foretrækker. Opskriften på pizzadejen her giver i alt to pizzabunde.

Fyld

  • Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i fine tynde skiver – du kan evt. bruge et mandolinjern.

Afbagning

  • OBS! Det er meget forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer – her har jeg bagt pizzaen i vores pizzaovn, andre gange bager jeg den i almindelig ovn med bagestål. Men brug den afbagningsmetode som du foretrækker! 🍕
  • Form 2 pizzabunde med hænderne på et meldrysset bord. Brug ikke en kagerulle, men brug hænderne!
  • Smør trøffelpuré på pizzabundene, læg skiver af kartofler på og top med revet mozzarella på pizzaerne.
  • Ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-10 minutter på 250 grader til bunden er sprød. Hvis du ønsker dem ekstra sprøde, kan du med fordel bruge et bagestål, pizzasten eller en varm bageplade. Hold øje med afbagningen, da ovne er forskellige. Tip: Hvis du kan skrue mere op for din ovn, er det også at foretrække.
    Pizzaovn: Bruger du pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst. Hold desuden
  • Top med lidt trøffelolie, flagesalt, rucola og revet parmesan, når pizzaen er færdig.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den perfekte sprøde pizzabund

For at få en god sprød pizzabund vil jeg anbefale at du for det første forsøger at forme bunden så tynd som overhovedet muligt. Og ellers vil jeg anbefale dig at investere i et bagestål – det gør virkelig underværker for det færdige resultat!

Trøffelpizza med kartofler og rucola
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments