Tærte med gedeost, karamelliserede rødløg og spinat
Hvis der er noget jeg er tosset med, så er det en lun tærte med gedeost og karamelliserede rødløg. Det smager simpelthen så godt, og så er en hjemmelavet tærte generelt én af mine favorit hverdagsretter – det er så nemt at lave. Der er et hav af muligheder for fyld i tærter og med en frisk salat ved siden af, så er aftensmad reddet.
Denne gedeosttærte er en klassisker på bordet, og så er den fyldt med karameliserede rødløg, spinat og cremet gedeost der smelter, når det kommer i ovnen. Tærtebunden er den samme jeg altid bruger. Den finder du også i opskriften, da den er hele grundlaget for denne tærte med gedeost og spinat.
Tærte med gedeost og karamelliserede rødløg
Ingredienser
- 100 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- 1 dl vand
- 1 tsk flagesalt
- 50 g olivenolie*
Tærtefyld
- 250 g frisk spinat
- 4 stk rødløg
- 3 fed hvidløg
- 30 g smør (2 spsk)
- 15 g sirup (1 spsk)
- 30 ml balsamico eddike (2 spsk)
- 4 stk æg
- 90 g creme fraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber
- 1,5 tsk muskatnød*
- 125 g gedeost
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Tærtedej
- Ælt alle ingredienserne sammen og tryk dejen ud i en smurt tærteform.
- Stik lidt små huller med en gaffel og forbag bunden ved 180 grader i ca. 8 minutter. Kom nu ønsket fyld i.
Tærtefyld
- Skyl spinaten grundigt. Snit dine løg og hvidløg i tynde skiver.
- Opvarm en stor pande med smør og svits rødløg og hvidløg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt sirup og balsamico under omrøring og drys med lidt salt. Når væden er fordampet, tages de karamelliserede rødløg af.
- Varm samme pande op med lidt smør og tilsæt spinaten. Lad det falde sammen til det meste af væsken er fordampet.
- Tag panden af varmen og kom det i en si og lad væsken dryppe af.
- Lav æggemassen ved at piske æg, creme fraiche, salt og peber og revet muskatnød sammen. Vend spinat i æggemassen.
- Fordel massen i den forbagte tærtebund og fordel de karamelliserede rødløg heri.
- Gedeosten skæres i skiver og kommes på toppen. Du kan også droppe at komme dem på toppen og i stedet blande hele rullen i æggemassen.
- Bag tærten i ovnen i 35-40 min.
Min bedste opskrift på tærte med gedeost, spinat og karamelliserede rødløg
Gedeost i tærter er jeg blevet helt vild med! Kombinationen af den syrlige smag fra gedeosten og sødmen fra de tilberedte løg smager helt vidunderligt.
Når rødløg bliver tilberedt på denne måde, får de en dejlig sød-syrlig smag, når der kommer balsamicoeddike ved også. Karamelliserede løg er bare genial at have stående, da de også kan bruges til mange andre ting.
Gedeosten giver smag til tærten
En af mine yndlingsopskrifter er en tærte af gedeost og karamelliserede rødløg. Jeg eksperimenterer altid med forskelligt fyld til tærter. Denne gang blev den i en vegetarisk udgave med gedeost, spinat, og rødløg. En virkelig god kombination af det søde, salte og cremede.
Gedeost er en lækker ingrediens at bruge i din madlavning. Den er rig på protein, calcium og andre mineraler, og den har en unik smag, der kan tilføre en ekstra dimension til dine retter. Når du laver tærten, så sørg for at bruge en god kvalitet af gedeost, da det vil gøre en stor forskel i smagen.
Er man ikke så vild med gedeost kan det erstattes af mozarella, hytteost eller fetaost.
Opskriften på en sprød hjemmelavede tærtedej
Jeg bruger altid den samme opskrift på bunden, den er lidt grovere og derved mætter rigtig godt. På den måde tilføres retten også fuldkorn og fibre. Opskriften på min hjemmelavede tærtedej kan du finde lige her.
Hvis jeg skal lave en større tærte, så laver jeg altid en dobbelt portion tærtedej, jeg kan nemlig også godt lide, at bunden ikke er helt papirtynd.
Find flere opskrifter med gedeost her
Er du helt tosset med gedeost ligesom jeg, så kan jeg anbefale at du tager et kig forbi alle mine gedeostopskrifter.