Sprød kylling
Hvis der er noget jeg elsker, så er det knasende sprød kylling – ligegyldigt om det er som en del af en salat, i en burger eller bare til at dyppe i en lækker dressing, så smager sprød crispy kylling bare helt vidunderligt.
Det, I får i dag, er min bedste opskrift på crispy chicken, paneret på bedste maner i pankorasp. Jeg bruger den her opskrift som go-to opskrift, når jeg gerne vil lave sprødt kyllingebryst, så det er en opskrift, der har været gennem MASSER af gennemprøvninger, og jeg synes altså det er blevet ret perfekt, hvis jeg selv skal sige det!
Opskrift på sprød kylling – sådan laver du en helt crispy og saftig kylling!
Det er super nemt at lave helt sprød crispy kylling. Du skal bare bruge nogle kyllingebryster, hvedemel, pankorasp og krydderier. I den her opskrift skærer jeg kyllingebrystfileterne over på langs, så fileterne bliver meget tynde. På den måde er der mere crisp pr. bid.
Størrelsen passer godt i sandwich, burger eller skåret i tern i en salat. Hvis du gerne vil servere paneret kylling som på amerikansk vis bare med dyppelse til, så jeg anbefaler jeg at skære kyllingebrystet i 3-4 stykker. Det er dog en del nemmere at stege de her flade stykker kyllingebryst til sprød kylling.
Sprød kylling
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 100 g hvedemel
- 150 g pankorasp
- 90 ml mælk
- ½ tsk sød paprika*
- ½ tsk røget paprika*
- ½ tsk stødt ingefærpulver*
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk chiliflager*
- 400 g fritureolie
- salt og friskkværnet peber
Noter
- Tip: Du kan godt bruge almindelig raps, men det vil ikke blive nær så crispy, da rasp ikke har flakes.
Fremgangsmåde
Salat med sprød kylling
- Skær kyllingebrysterne over, så du har i alt 4 tynde kyllingefiletter.
- Kom hvedemel i en skål og vend dem heri. Det er ikke sikkert du bruger al melet. Kom pankorasp i en anden skål.
- Pisk i en tredje skål 50 g hvedemel sammen med mælk og de tørrede krydderier. Vend nu kyllingerne i denne våde blanding og vend dem til sidst i skålen med pankorasp.
- Kom fritureolien på panden og lad den blive varm.
- Steg kyllingen i ca. 2-3 min på hver side, krydr med salt og peber. Skær i skiver.
- Lad dem evt. suge på et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Sprød crispy kylling med pankorasp og masser af smag
For at få den optimale sprød kylling skal man selvfølgelig lave paneret kylling. Paneringen består af pankorasp – en grov type rasp, som sikrer at der kommer masser af panering på – det vil sige masser af crisp på din crispy chicken. Hvis du ikke kan finde pankorasp, kan almindelig rasp dog også godt bruges. Pankorasp burde dog kunne findes i de fleste supermarkeder.
Pankorasp er bare genialt at panere i. Det er ofte det jeg bruger – fx har jeg brugt pankorasp til denne crispy fiskeburger og disse lækre risottokugler. Og det er selvfølgelig også rigtig godt at panere kylling i pankorasp.
I opskriften her blander jeg desuden mel, mælk og krydderier for på den måde at inkorporere endnu mere smag i det paneret kyllingebryst. Rækkefølgen af paneringen er derfor først at vende kylling i hvedemel, så i den våde blanding og til sidst i pankorasp.
Hvad kan man servere til sprød kylling?
Det er nemt at tilberede sprød kylling i pankorasp, og både små og store vil elske det. Det kan serveres til alt fra salater, tapas, ovnkartofler og meget mere. Grønne salater er oplagte at servere til sprødt kyllingebryst. Servér også en form for kartoffeltilbehør og en god dip, så er du sikret et skønt og mættende måltid med paneret kyllingebryst.