Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner
En sommerlig grønskålssalat med blåbær er på menuen i dag. Min mor havde været så sød, at tage friskplukket blåbær med hjem fra Samsø til mig. Der er bare noget lækkert over danske råvarer – og specielt, når man ved hvor de kommer fra. Jeg elsker virkelig de små blåbær, og nogle blev brugt til denne salat.
Grønkålssalat med blåbær
Ingredienser
Ristede græskarkerner
- 70 g græskarkerner* (1 dl)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 tsk flagesalt
Grønkålssalat
- 2 stk æbler
- 3 stk gulerødder
- 6 stængler grønkål
- 150 g friske blåbær
Dressing
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 15 g sød sennep (1 spsk)
- ½ stk citron
- 5 ml æblecidereddike* (1 tsk)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Topping
- Tag en pande og rist græskarkerner af i olie og salt til de begynder at “poppe” og blive gyldne.
- Tag dem af panden og lad dem afkøle mens du laver salat og dressing klar.
Dressing
- Rør dressingen sammen, smag den godt til med salt og friskkværnet peber
Salat
- Fjern kernehus fra æblerne og snit dem i små tern – du kan også lave både, istedet for tern. Skræl gulerødder og snit også dem i små tern.
- Fjern stokken fra grønkålen og hak bladene fint (jeg købte mit hakket), men ellers kan du komme grønkålsbladene en tur i minihakkeren eller i en foodprocessor.
- Skyl blåbær (gem gerne lidt til topping).
- Vend alle ingredienser sammen med dressingen og top med græskarkerner og friske blåbær.
Grønkålssalat med blåbær
Salaten blev rigtig lækker, og derfor synes jeg ikke I skal snydes for opskriften. Den har både noget sprødt, salt, syrligt og sødt – lige som jeg elsker det. Vi spiste salaten til kylling og majskolber, som vi havde grillet. Jeg tænker også, at den også vil være lækker at pifte op med nogle kikærter, feta eller avokado.
Læs også:
Hvis du er glad for at bruge grønkål i salater, men savner endnu mere inspiration, kan jeg jeg anbefale dig at se nærmere på rissalat med grønkål eller min yndlings grønkålssalat med æbler og feta.