Æblescones med mandler
Endelig er de lækre sprøde æbler i sæson! Det betyder også en masse bagværk med æble, og i dag får I opskriften på lækre svampede æblescones med mandler.
Scones med æbler er en utrolig dejlig lille kage som er skøn at nyde, hvis den lille lækkersult skulle melde sig. Selvom chokolade scones er de mest velkendte, er det stadig spændnede at lege lidt med ingredienserne. Det er altid sjovt at få noget nyt ud af originalerne, synes jeg. Så jeg håber du har lyst til at afprøve opskriften nedenfor.
Æblescones
Ingredienser
- 2 stk bananer
- 60 g kokosolie*
- 140 g mandelmel*
- 90 g havregryn*
- 30 g yoghurt natural (2 spsk)
- 15 g kokossukker* (1 spsk)
- 2 tsk bagepulver*
- ¼ tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Mos bananerne.
- Smelt kokosolien og bland alle ingredienserne i mosen.
- Lav 12 små boller og lav et hul i midten med dine fingre.
- Hæld ca. 1 tsk. æblemos i og drys med hakkede mandler.
- Bag dine scones i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter, til de er lettere gyldne.
Opskrift på en spændende scone med æble og havregryn
I godt selskab med Ditte Ingemann og min veninde Elisa, bagte vi disse søde små scores med æbler. Vi kaldte dem for “æblereder” – det blev vi hurtigt enige om at de ligner. De er bagt med havregryn og indeholder ikke sukker eller æg. Til gengæld er de stadig super svampede, lækre og smager dejligt!
Nemme æblescones til den lille lækkersult
Jeg vil anbefale at spise disse søde scones med æble som en snack eller lækkeri til kaffen. Den kage er simpelthen så lækker, med lidt cremefraiche eller vaniljeis til. De kan også sagtens fungere godt til morgenbordet, da de ikke er sukkerholdige som andre kager. De er nemlig sødet med kokossukker.
Har du også mange æbler liggende, og gerne vil have lidt flere idéer til opskrifter du kan gå i gang med, så kan du tage et kig på mine mange opskrifter med æble.