Salat med syltede rødløg og feta
Denne salat med syltede rødløg og feta er en simpel salat som kan serevres som tilbehør til aftensmaden. Salaten fungere godt som en side eller simpelt element til de lidt mere tunge retter.
Salat med syltede rødløg og feta
Salaten er super hurtig og nem at lave, fordi de syltede rødløg bliver lynsyltet. Men jo længere tid de får lov at stå i lagen, desto mere syltede og tilberedte bliver løgene. Det er en smagssag, men du kan altså nemt lave dem og bikse denne her salat sammen.
Kombinationen af sprød salat, feta, syltede rødløg og de fede valnødder er rigtig god. Salaten behøver minimal dressing, da de syltede rødløg i sig selv har lidt af eddikelagen på dig. Men hvis du foretrækker en simpel vinaigrette til eller sennepsdressing er det at foretrække.
Opskriften på salat med syltede rødløg og feta får du her:
Salat med syltede rødløg og feta
Ingredienser
Syltede rødløg
- 2 stk rødløg
- 50 ml vand
- 50 ml æblecidereddike*
- 1 tsk flagesalt
- 60 g rørsukker*
- 5 stk peberkorn
Desuden
- 0,5 bundt purløg
- 50 g valnødder*
- 100 g salatmix
- 30 g feta
- 45 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Syltede rødløg
- Skræl rødløg og skær dem i tynde ringe.
- Skold et glas og kom løgringene i.
- Hæld eddike, vand, rørsukker, salt og peber i en gryde, og kog det op til rørsukker er opløst. Hæld sukkerlagen over løgene og sæt glasset på køkkenbordet til lagen er afkølet.
- OBS! Vil du bruge de syltede løg indenfor et par timer, så kom dem i køleskabet efter 10 minutter.
- Snit purløg fint.
- Rist valnødderne indtil de er gyldne og vend derefter ingredienserne let sammen og top med 4 spsk syltede rødløg.
Tilbehør til salaten med de syltede rødløg
Jeg servere den gerne med lammefrikadeller eller som fyld i gyros. Salaten er også god som tilbehør til fisk eller dampede muslinger.