Salat med aspargesskud, nye kartofler og dilddressing
Når aspargesplanter går i løv og vokser sig uspiselige, danner de nye, små sideskud – de fineste, sprøde aspargesskud. De smager som asparges og er virkelig lækre at bruge i salater. I dag kommer derfor en opskrift på salat med aspargesskud – en dejlig sommerlig og grøn salat, som er nem at lave.
Salat med aspargesskud, nye kartofler og dilddressing
Aspargesskudssalat er blevet en af mine nye favorit grønne salater at spise om foråret og sommeren. Den er frisk og fin fra de søde aspargesskud, og så er den dejlig simpel at lave. Udover skud fra asparges i løv putter jeg nye kartofler, hjertesalat og purløgsblomster i salaten.
Inspiration til flere salater med asparges: Salat med rabarber og grønne asparges og grøn kartoffelsalat med asparges og ærter.
Opskrift på salat med aspargesskud
Du kan lynhurtigt vende en salat med aspargesskud sammen. Kartoflerne skal selvfølgelig koges møre først – eller du kan bruge rester, hvis du har kogte kartofler fra aftensmaden dagen før. Derudover skal hjertesalaten bare skæres i mindre stykker, og så skal der anrettes med aspargesskud, purløgsblomster og dressing.
Salat med aspargesskud, kartofler og dilddressing
Ingredienser
Salat
- 300 g kartofler (gerne nye!)
- 1 stk hjertesalat
- 15 g olivenolie*
- 1 håndfuld aspargesskud (fra asparges i haven når de er gået i løv)
- 2 knolde purløgsblomster
- salt og friskkværnet peber
Dilddressing
- 1 bundt dild
- 200 g creme fraiche 18 %
- 1 tsk akaciehonning
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Noter
- Du kan sagtens erstatte de små aspargesskud med grønne asparges, og blot lige dampe dem eller snitte dem fint.
Fremgangsmåde
Salat
- Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. Lad dem herefter afkøle og halver dem.
- Skær hjertesalt i mindre stykker. Vend med halvverde kartofler og olivenolie. Anret på et fad og top med aspargesskud og purløgsblomster. Krydr med salt og peber.
Dilddresssing
- Hak dild fint. Rør det sammen med creme fraiche og honning.
- Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Anret på salaten.
Gode dressinger til salaten
Udover at drizzle med olivenolie, vender jeg også salaten med en simpel dilddressing på creme fraiche, honning, citron og dild. Men du kan også sagtens servere salaten med avocado dressing, mormor dressing – eller måske endda en ranch dressing!