Annonce

Linsesalat med sorte belugalinser og grillost

Linsesalat med sorte belugalinser

Hvis du leder efter fyldige salater med dejlig mættende linser, så er du landet det rette sted. Her får du nemlig en skøn linsesalat med grillost, spinat, æble og en lækker vinaigrette med sennep. Jeg håber at, denne linsesalat vil pryde dit bord og mætte din mave. Det er hvertfald en salat med linser som kommer til at stå på mit bord næste grillaften! 

Denne salat er en af de mere simple. Mange af mine måltider består oftes af salat, hvor jeg bruger hvad jeg har i køleskabet og i køkkenskabene. For tiden, er jeg blevet glad for, at bruge bælgfrugter i mine salater. Jeg synes det giver en dejlig konsistens og struktur til salaten.

Salaten rækker til fire personer, og hvis I ikke får spist op så er den også perfekt til madpakken eller frokosten næste dag.

Salat af spinat, belugalinser, æble og grillost

Linsesalat med grillost

Linsesalat med grillost er en dejlig mættende salat, som du kan spise alene eller som tilbehør til aftensmaden.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Salat

Dressing

Fremgangsmåde

Salat

  • Kog linserne efter pakkens anvisning. Skær æblerne i små tern.
  • Skær grillosten i tynde skiver, og steg dem på en (grill)-pande ved middel høj varme, til de er lettere gyldne. De skal cirka have et par minutter på hver side.
  • Skyl spinaten og anret den i et fad. Drys med æbletern, linser, mynte og læg grillost på toppen. Drys til sidst med frysetørret hindbær efter behov.

Dressing

  • Lav dressingen ved at røre alle ingredienser sammen, smag til med salt, peber og citron.
  • Servér den til salaten, eller drys den henover inden servering.
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad er belugalinser?

Belugalinser er små sorte linser, som egentlig har fået sit navn for dens “lighed” med beluga caviar, som også er små, runde og sorte. Den adskiller sig fra de røde og gule linser ved at den holder sin form og tekstur efter tilberedning. Desuden binder den rigtig godt smage til sig, men har også sig selv en mild og delikat smag.

De små sorte linser har et højt fiberindhold samt gode antioxidanter ligesom. De er dermed eminente til salater, pastaretter, gryderetter som fx dahl eller linsegryde eller som ingrediens i vegetariske linsedeller

Linsesalat opskrift

Opskrift på linsesalat med sorte belugalinser og spinat

I denne opskrift bruges belugalinser, som smager vidunderligt og er spækket med proteiner. Salaten med de sorte linser egner sig perfekt som tilbehør til grillmad eller bare som en skøn salat med masser smag.

Denne linsesalat er dejlig nem. Beluga linserne koges som anvist på pakken, mens skiver af halloumi grilles på en grillpande, eller en normal pande til de karamelliserer lidt. Dressingen er også nem at lave, da du blot skal rører dijonsennep, honning, olivenolie og friskkværnet salt og peber sammen. Skær æble i tern, skyl spinaten og når linser og grillost er klar vendes det hele sammen, hvorefter du evt. kan drysse med lidt frysetørret hindbær. Det giver noget ekstra farve til salaten samt en dejlig syrlighed. 

TIP: Hvis du er mere til feta frem for grillost, kan du bruge det. Her kan du endda spare lidt tid, da det ikke behøver at blive grillet. Du kan dog hvis du vil, grille feta i sølvpapir så bliver det lidt sødere.

Prøv også: Hvis du er vild med linser i salater, kan du prøve en anden god variant. Nemlig denne rosenkålssalat med granatæble.

Lækker salat med linser

Jeg elsker proteinrige salater, da de er mættende, smager skønt og typisk er farverige. Denne opskrift er et godt eksempel på en super sund og lækker salat med lækre proteiner fra linser, grillost og spinat, som også bidrager med nogle herlige vitaminer og mineraler. 

I princippet behøver det ikke være sorte linser. Du kan bruge de linser du har, fx røde, grønne eller puy linser, så laver du da bare en dejlig salat med puy linser i stedet! 

Linsesalaten er god, da den kan spises varm/lun eller kold. Har du fx rester er det en lækker lille salat at spise dagen efter kold. Du kan jo evt. spæde til med en ekstra salat, og her vil jeg foreslå en anden god salat med bælgfrugter. Nemlig denne kikærtesalat med tomater og rødløg, da denne fyldige og mættende salat også er virkelig nem og hurtig at lave. 

Inspiration til flere salatopskrifter med æble

Æble er fantastisk i salater, så derfor vil jeg også lige dele lidt mere inspiration med dig – nemlig min grønkålssalat og spidskålssalat. Begge to skønne kålsalater med æblestykker i.

Opskrift på nem salat med sorte belugalinser og æble
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments