Rødvinspocheret pærer med straciatella is
Smukke bordeauxfarvede rødvinspocheret pærer er helt vidunderlige i smagen, og så er det helt perfekte til dessert med en god skive is til. Så nu hvor de dejlige pære stadig er i sæson er det om at skynde sig at sylte nogle af dem til senere brug. Her har jeg fx allerede været igang med at lave pocheret pærer med rødvin. Så nu er desserten til de kommende middagsaftaler i hus! Det er dejligt og nemt.
Det er sjældent at jeg når at spise alle mine pærer i frugtskålen, så derfor er en portion rødvinspocheret pærer helt ideel, da det forlænger holdbarheden på dem. Når man pochere pærerne i rødvin får de sådan en flot farve. Og jo længere tid de får lov at trække i rødvinslagen, desto mørkere bliver de.
Rødvinspocheret pærer med is til dessert
Rødvinspocheret pærer er virkelig lækre til dessert med en god is til, fx straciatella med små chokoladestykker eller en god vaniljeis med masser af vaniljekorn. Når de pocheret pærer er klar efter nogle uger, minimum to uger – gerne tre, er de klar til at blive spist. Kom en hel, halv eller halvanden rødvinspocheret pærer på en tallerken og servér med isen. Det smager himmelsk, og så er der en god dessert til nytår, den næste gæstemiddag eller fredag aften med familien reddet.
Så lav dem nu og servér dem til dine gæster næste gang du er på bar bund med desserten. Det er så smart og nemt!
Opskrift på pocheret pærer i rødvin
For at lave rødvinspocheret pærer skal du først skrælle pærerne, da det er forudsætningen for deres dybe bordeaux farve. Derefter skal du blot koge en rødvinslage sammen af rødvin, sukker og vand. Heri skal pærerne og til sidst skal de opbevares i et skoldet glad, og så på køl i minimum 2 uger.
Rødvinspocheret pærer med straciatella is
Ingredienser
Rødvinspocheret pærer
- 4 stk pærer ( )
- 400 ml rødvin
- 350 g sukker
- 150 ml vand
- 1 stk citron
Serveringsforslag
- 4 skiver straciatella is
- 30 g mørk chokolade*
Fremgangsmåde
- Skræl pærerne.
- Kog rødvin, sukker og vand op. Lad det simre i ca. 10 minutter indtil sukkeret er opløst.
- Kom pærerne i og lad dem pochere i lagen i ca. 5 minutter.
- Kom citronsaft i og kom dem i et rent glas eller lignende. Kom et lille stykke bagepapir over så det hele er dækker. Stil det på køl i minimum 2 uger, gerne længere.
- Server pærerne med en skive straciatella is og lidt finthakket mørk chokolade.