Rødbedevafler med topping
Amen se lige hvor smukke de rødbedevafler er. Rødbeden formår virkelig at afgive farve – og vi spiser jo også med øjnene. Disse vafler med rødebede er virkelig nemme at lave, og ud af denne opskrift fik jeg i alt seks vafler, så jeg havde til et par dage. Det sparede mig for tid, og det var også hele formålet.
Rødbedevafler
Ingredienser
- 150 g rødbeder
- 3 stk æg
- ½ stk squash (ca. 150 g)
- 200 ml mælk
- 1 tsk bagepulver*
- ½ tsk flagesalt
- 150 g boghvedemel*
Desuden
- 100 g feta
- 100 g rucola
- 2 stk avocadoer
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienser.
- Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie i vaffeljernet.
- Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter.
- Jeg nød min vaffel, toppet med avocado, rucola, syltede rødløg og feta.
Sådan laver du rødebedevafler – en super nem opskrift!
Rødbedevaflerne er virkelig nemme at lave, da rødbederne blot skal rives groft på et rivejern og derefter blendes med de andre ingredienser som er æg, squash, mælk og boghvedemel. Vaflerne er altså spækket med grøntsager og så er de uden mel og derfor glutenfrie.
Dejen til rødbedevaflerne steges i et varm vaffeljern, og det tager ingen tid. Der er derfor lynhurtig mad på bordet.
Lækre vafler med rødbede til frokost eller aftensmad
Rødbedevaflerne er smukke og så smager de også helt fantastisk med diverse fyld på. Det kan være alt fra salat, stykker af kylling eller som jeg gar gjort her, hvor jeg har toppet med skiver af avocado, fetaost, syltede rødløg og rucola. Det er en fantastisk smagskombination, som desuden mætter utroligt godt!
Jeg spiser gerne sådan en vaffel til frokost eller aftensmad med salat, hvor jeg også kan finde på at bruge dem som wraps, hvor jeg klapper dem sammen. Rødbedevaflerne er derfor perfekte i madpakken.