Ravioli med græskar, stegt chorizo og rosmarin
Jeg elsker alle former for fyldt pasta, og disse ravioli med græskar puré er ingen undtagelse! De smager simpelthen så godt, er super nemme at lave og en vidunderlig efterår- og vinterservering. Den er spækket med umami og smag!
Fyldte pastaer med græskar
Min første opskrift på hjemmelavede ravioli var disse ravioli med ricotta. Siden hen har jeg lavet mange slags fyldte pasta, men én af mine favoritter er stadigvæk den med ricottafyld.
Disse raviolier med græskarfyld smager af efterår, og jeg elsker at lave retten når græskar kommer i sæson. Så er jeg først på markedet og klar til at gå i køkkenet og lave skønne græskaropskrifter.
Tip! Er du vild med græskar og pasta i kombination, så må du også lige prøve at se nærmere på denne cremede pasta med græskarsauce! NØJ, den er også bare god!
Opskrift på ravioli med græskar og chorizo
Selve pastadejen er min grundopskrift på pasta, som man kan lave pastapladerne af. Du skal derfor bare følge den opskrift – jeg laver fuld portion, skære den over og smider den resterende mængde på frys.
Jeg har lavet en video under opskrifter der viser hvordan du laver græskar ravioli, så du kan se hvor nemt det faktisk er. Når du først har lavet pastadejen og græskarpuréen, så er du allerede over halvvejs! Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften.
Græskar ravioli med chorizo
Ingredienser
Ravioli med græskar
- 0,5 stk hjemmelavet pastadej
- 100 g græskarpure
- 100 g græskar
- ¼ tsk flagesalt
- 5 g olivenolie*
- 1 kviste frisk timian
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 100 g græskar
- 15 g olivenolie*
- 75 g chorizo
- 2 kviste rosmarin
- 15 g smør
- 15 g olivenolie*
- 50 ml hvidvin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Ravioli med græskar
- Lav din pastadej. Kør den igennem maskinen til tynde pastaplader.
- Skær græskar i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand så det dækker og tilsæt salt. Kog græskarrene er møre, ca. 15 minutter.
- Sigt græskarret, gem eventuelt 1-2 spsk af kogevandet. Blend græskar med olivenolie, timian samt saften fra en halv citron. Spæd eventuelt til med lidt af kogevandet, hvis du ønsker den lidt mere lind og cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Fyld ravioli med græskarpuré, som vidst på videoerne. Gem dem på et spækbræt, til de skal koges.
Desuden
- Skær græskar ud i mindre chunks og gør det samme med chorizoen.
- Varm en stor pande op på højeste blus. Når panden er varm tilsættes 1 spsk olivenolie og græskar kommes på. Steg i ca. 1-2 minutter.
- Skru ned på medium varm og tilsæt chorizo, rosmarin samt hvidløg og steg yderligere i ca. 2-3 minutter.
- Kom smør og det sidste olivenolie på og lad det bruse op.
- Kom hvidvinen på og lad alkoholen fordampe. Tag panden fra blusset og smag til med salt og friskværnet peber.
- Varm panden op på medium varme lige inden pastaen koges.
- Bring en gryde med vand og 1 spsk salt i kog. Kog raviolierne i ca. 2 minutter, og tag dem herefter op med en hulske. Kom dem over på panden med græskar og chorizo og vend det hele sammen med 1/2 dl af kogevandet i ca. 1 minut.