Ranch dressing
Den her dressing er så god! Min kæreste har lavet den til os i årevis, og hvis menuen står på marineret kylling, ovnkartofler, chips, salater eller fisk, så er det ofte ranch dressing, jeg efterspørger. Det er nemlig en virkelig skøn dressing, som er lynhurtig at lave, og nu har jeg altså nappet en opskrift fra min kæreste, for I skal selvfølgelig også have glæde af den dejlige ranch dip, som er så nem at lave.
Opskrift på hjemmelavet ranch dressing
Den her opskrift er selvfølgelig stærkt inspireret af den amerikanske version, men har fået et par tweaks – så måske kan vi kalde det for en dansk version af ranch dressing.
Ranch dip er en slags urtedressing med både mayonnaise og creme fraiche. I USA bruger man tit også kærnemælk – det kan du tilføje, hvis du gerne vil have dressingens konsistens tyndere, så den kan drizzles. Derudover laves vores hjemmelavet ranch med masser af citron, så den bliver godt syrlig.
Ranch dip kan laves på 5 minutter – det er så nem en opskrift!
Ranch dressing
Ingredienser
- 200 g creme fraiche 18 %
- 20 g mayonnaise
- 0,5 stk citron
- 15 g olivenolie*
- 1,5 bundt purløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vend creme fraiche og mayonnaise sammen med skallen og saften fra en halv citron, olivenolie og fint hakket purløg.
- Smag til med salt og peber.
Den perfekte dips til nuggets
Hvis du spørger mig, så er ranch en virkelig god dressing til kylling. Især friturestegt kylling i form af hjemmelavet kyllingenuggets. Eller blomkålsnuggget, hvis det skal være vegetarisk.
Fordi dressingen er så syrlig afbalancerer den nemlig virkelig fint det fede, friturestegte. Vil du servere ranch til noget mindre amerikansk, mere dansk mad, så prøv til ovnkartofler og kylling i ovn. Det er også virkelig godt!