Rabarbercrumble med marcipan og mandler
Her får du en vidunderlig rabarbercrumble med marcipan, mandler og kokos. Det er en af de nemmeste kager du kan lave. Generelt er crumble-kager bare super nemme. Kombinationen i denne herlige rababerudgave er i min optik smagen af forår – det smager syrlig-sødt og af et stykke mere. Særligt fordi denne her rabarcrumble er farverig, sødmefuld og med vaniljeis eller creme fraiche til, uhmm! Ja, så skal jeg hvertfald have et stykke mere.
Opskriften på rabarbercrumble er lige at gå til, og så er den dejlig hurtig at lave. Det tager nemlig mindre end en halv time, at få lavet denne vidunderlige sommerdessert med kokos og mandler. Denne crumble med rabarber er vidunderlig og kan nydes så snart du kan høste rabarber, om det så er fra egen have eller supermarkedet. Jeg håber du bliver lige så vild med den som jeg er.
Rabarbercrumble med marcipan
Ingredienser
Rabarber
- 400 g rabarber (renset vægt)
- 50 g rørsukker*
- 0,5 stk vaniljestang
- 10 g smør (1 spsk)
Crumble
- 80 g rørsukker*
- 0,5 stk vaniljestang
- 60 g hvedemel
- 80 g havregryn*
- 75 g marcipan
- 12 g kokosmel* (2 spsk)
- ¼ tsk flagesalt
- 60 g mandler*
- 100 g smør
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
Rabarber
- Skær rabarber i grov tern og vend dem med rørsukker samt kornene fra en halv vaniljestang.
- Smør et ovnfast fad med smør og fordel sukker-rabarberne i fadet.
Crumble
- Bland sukker med vaniljekornene fra den anden halve vaniljestang, hvedemel, havregryn, kokosmel, groftrevet marcipan, salt, og mandler blandes i en skål. Smuldr smør i skålen med fingrene til du har en crumble.
- Fordel crumblen henover rabarberne i fadet.
- Bag i 12-15 min ved 180°, til crumblen er lettere gylden og rabarberne er færdige. Du kan stikke en kødnål i, for at tjekke – de skal ikke være helt smattet ud, men have lidt bid.
- Server med fuldfed creme fraiche eller vaniljeis til.
Rabarber crumble med kokos til dessert
Det er en skøn dessert, hvis man skal ha’ gæster til middag. Rabarbercrumble med marcipan er som nævnt, super nem at lave, og kan tilpasses gæsternes præferencer. Opskriften på rabarbercrumble er med kokos, men man kan udelade kokos, uden at det ændre det største, den smager stadig skønt.
Jeg er vild med smagskombinationen. Det syrlige fra rabarber stænglerne og sødmen fra marcipanen. Rabarbertrifli er endnu en skøn dessert, som kan klargøres før andre retter og stå klar i køleskabet, da den laves i glas. Ligesom denne rabarberopskrift er den supernem, smager af sommer og forår, og så er den klar på ingen tid.
Nem opskrift på rabarbercrumble med marcipan
Noget af det vigtigste ved denne nemme opskrift er hvordan den smager, nemlig super lækkert, taget i betragtning at man ikke skal bruge særlig meget tid på den. Der er god smag fra mandler, både de grofthakkede og marcipan. Den bliver sådan helt karamelliserede lækker. Og for at give crumble den rette tekstur og bid, er der i denne rabarbercrumble brugt havregryn, som bidrager med lækker smag og tekstur men samtidig også nogle gode fibre. Med en crumble kan man ikke gå helt galt i køkkenet, den kan alle lave!
Læs også: Du kan se flere opskrifter med rabarber, hvis du har nogle til overs eller gå direkte til min rabarbertærte med marcipan, hvor bunden udgør en klassisk mørdej, og så har den et lidt finere visuelt udtryk. Du kunne også lave en rabarberkage med marcipan, det er også en skøn opskrift og adskiller sig fra tærter med at være en skærekage fyldt med rabarber, men som også er lækker at servere med vaniljeis eller creme fraiche til.
Se også: Svampede rabarbermuffins med hvid chokolade eller rabarberhorn.
Tips til den bedste crumble med rabarber
- Både frosne og friske rabarber kan bruges, bruger du frosne skal de blot tø op.
- Du kan bruge finvalsede havregryn, frem for grovvalsede.
- Brug hasselnødder hvis du foretrækker det over mandler.
- Brug glutenfri mel, som fx majsmel eller boghvede i stedet for hvedemel.
- Kan spises kold eller lun.
Inspiration til flere crumbleopskrifter: Solbær crumble med mørk chokolade og hasselnød eller Æblecrumble med kanel og nødder.