Perlebygotto med asparges og gulerødder
Perlebygotto med asparges og gulerødder var dagens menu den anden aften. Jeg havde en pose med perlebyg liggende og lidt kedelige grøntsager i køleskabet og en slat hvidvin fra aftenen før. Det eneste jeg skulle var parmesanost og persille, helt perfekt.
Hvis du er mere til risotto med asparges, er det også en mulighed. Man kan simpelthen aldrig få nok af de cremede risottoer her, kan man vel?
Perlebygotto med asparges
Ingredienser
Perlebygotto med asparges
- 1 stk løg
- 4 stk gulerødder
- 6 stk grønne asparges
- 15 g olivenolie*
- 400 g perlebyg
- 100 ml hvidvin
- 1000 ml grøntsagsboullion*
- 75 g Parmesan
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- ½ bundt bredbladet persille
- 50 g Parmesan
Fremgangsmåde
- Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og hak dem i små tern. Det samme med asparges.
- Steg løg og gulerødder i lidt olie på en sauterepande, uden at de tager farve.
- Tilsæt perlebyg og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet.
- Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlebyg er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt. Når perlebyg er lige ved at være færdigkogte, tilsættes asparges.
- Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. Servér og pynt af med friske urter og ekstra parmesan.
Læs også: Alt efter hvilke grøntsager du har liggende, kan du bruge de fleste. Jeg kan virkelig anbefale min svamperisotto eller tomatrisotto.
Opskrift på perlebygotto med asparges og gulerødder
Jeg elsker at spise risotto til aftensmad, men som noget andet ville jeg prøve med perlebyg, for at tilføre retten lidt fuldkorn – du kan selvfølgelig stadig lave retten med de velkendte risottoris.
Hvis du ønsker lidt mere bid og smag kan du komme en pakke bacon eller chorizo i. Det smager også virkelig godt! Du kan med fordel også tilføre fløde eller lign. Det er jeg bare ikke selv så meget til. Jeg kan nemlig bedst lide den, når den er mere hen ad en “ris-ret”, fremfor fuldfed.