Pastasalat med fetacreme og stegte tomater
Denne her pastasalat med fetacreme og stegte cherrytomater er helt vidunderlig, hvis du kan lide feta. Smagskombinationen af pasta, den fede cremede feta og stegte tomater er virkelig blevet en af mine favoritter!
Jeg steger tomaterne på panden med timian, og til sidst topper jeg dem på den forkogte pasta der er vendt i den lækreste fetacreme.
En lækker cremet kold pastasalat med feta
Du kan i princippet sagtens spise denne pasta som en varm servering, men den er bedst kold fordi fetacremen så er mere cremet og fast i konsistensen.
Inspiration til flere pastasalater: Pastasalat med pesto og pastasalat med kylling, bacon og karrydressing.
Opskrift på pastasalat med fetacreme og stegte tomater
Denne pastasalat er virkelig god at spise som en frokost, men også aftensmad. Den er vegetarisk, men fuld af smag fra fetaen og de søde-syrlige stegte tomater.
Når du har kogt pastaen, skal de blot køle af. Herefter kan du vende dem med fetacremen og toppe med stegte tomater. Det er altså en nem pastasalat, som kun tager omkring 20 minutter at lave.
Pastasalat med fetacreme og stegte tomater
Ingredienser
Pasta
- 250 g tørret pasta
- 2 tsk flagesalt
Fetacreme
- 150 g feta
- 100 ml mælk
- 75 g creme fraiche 18 %
- 10 g olivenolie
Stegte tomater
- 15 stk cherrytomater
- 10 g olivenolie
- 3 kviste timian
- 10 ml hvidvinseddike*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Pasta
- Kog pastaen i saltet vand, i 1 minut mindre end anvist på pakken.
- Skyl herefeter i koldt vand og kom dem i en skål og på køl.
Fetacreme
- Blend feta med mælk, creme fraiche og olivenolie og smag til med salt og peber.
Stegte tomater
- Steg tomaterne på en meget varm pande i olivenolie, tilsæt efter 15 sekunder timian og steg i yderligere 45 sekunder. Smag til med eddike, salt og peber.
- Vend pastaen sammen med fetacremen og top med de stegte tomater.